Home / NOVOSTI / HRONIKA / Paketići za djecu sa posebnim potrebama *(VIDEO)

Paketići za djecu sa posebnim potrebama *(VIDEO)

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika, načelnik opštine Modriča Mladen Krekić sa saradnicima 29. decembra 2017. godine, uručio je paketiće za djecu sa posebnim potrebama.

Paketići  su uručeni u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa. Izgradnju i opremanje Dnevnog centra finansirala je švajcarska Fondacija „Oberwallis – Za djecu našeg svijeta“ koja je za realizaciju ovog projekta obezbjedila 250 hiljada evra. Podjeli paketića prisustvovao je i Branko Vidić sa suprugom Ilinkom, inicijator izgradnje Dnevnog centra, Modričanin koji živi i radi u Švajcarskoj.

Načelnik opštine Mladen Krekić se ovom prilikom obratio djeci i njihovim roditeljima te im poželio srećne novogodišnje i božićne praznike.

„Ovo je jedan prekrasan čin gdje su se okupila djeca sa posebnim potrebama da im uručimo paketiće.  Ovaj Centar je potpuno zaživio i drago mi je da je danas prisutno dosta djece. Posebno mi je drago to što su oni izveli svoj program, što je fantastično i to se ne može riječima opisati. Od srca želim da ova djeca sa radošću i veseljem provedu  praznike,“ rekao je načelnik Krekić.

Opština Modriča je obezbijedila paketiće za 47 korisnika Dnevnog centra, kako bi im uljepšala predstojeće praznike.  Ovom prilikom uručeni su i paketići ispred Udruženja za pomoć nedovoljno razvijenim licima koje je obezbijedio Miroslav Vidaković zaposlen u njemačkoj firmi „Hatec“, kao i novčana pomoć za 20 najugroženijih porodica. Organizovana je priredba koju su izvela djeca sa posebnim potrebama koja borave u centru.

„Moj sin je nedavno krenuo da posjećuje Dnevni centar i svi smo zadovoljni. Ova priredba nam znači puno i on je veoma sretan zbog toga,“ izjavila je Jelena Kecman, majka dječaka sa posebnim potrebama.

„Ova priredba znači mnogo za našu djecu i nas roditelje. Niko nas nije zaboravio a posebno načelnik Mladen Krekić, svake godine je tu uz nas. Takođe, i načelnica Alenka je stalno tu uz nas. Nama to puno znači,“ izjavila je Milka Milojević, majka djeteta sa daunovim sindromom.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...