Home / NOVOSTI / HRONIKA / Otvorena kružna raskrsnica „Palas“ *(FOTO+VIDEO)

Otvorena kružna raskrsnica „Palas“ *(FOTO+VIDEO)

U Modriči je danas, 31. jula 2019. godine  svečano otvorena novoizgrađena kružna raskrsnica „Palas“.

Događaju su prisustvovali ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić, direktor Javnog preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić, načelnik opštine Mladen Krekić, zamjenik načelnika Nikola Savić, predsjednik Skupštine opštine Siniša Nikić, saradnici načelnika opštine, predstavnici javnih preduzeća i ustanova i brojni građani.

Kružna raskrsnica izgrađena je na spajanju magistralnog puta M 14.1., regionalnog puta R 465 i Tarevačke ulice.

Vrijednost radova je 459.808,74 KM. Sredstva su obezbijeđena od strane JP „Putevi RS“, a opština Modriča je obezbijedila projektnu dokumentacija i riješila imovinsko – pravne odnose.

Svečanu traku zajedno sa nekoliko najmlađih mještana Modriče su presjekli ministar Klokić, direktor Puteva RS Nešić i načelnik Krekić.

O značaju izgradnje nove kružne raskrsnice govorio je načelnik Krekić i istakao; „Dugujemo veliku zahvalnost Putevima RS, Vladi RS, građanima koji su omogućili da brzo riješimo imovinsko – pravne odnose i koji su bili strpljivi dok su trajali radovi na izgradnji. Ovo je jedna zaista dobra investicija u našem gradu na koju smo čekali desetine godina. Izgradnjom kružnog toka omogućen je brz i nesmetan protok saobraćaja. Zaista sam presrećan.“

„Putevi RS upravljaju regionalnim i magistralnim putevima u Republici Srpskoj, a finansirali smo i izgradnju ove kružne raskrsnice. Na prvi poziv Načelnika a uz saglasnost Vlade RS došao sam i sklopili smo sporazum o izgradnji ovog kružnog toka. Posebno mi je drago i ponosan sam  što smo ga uspjeli izgraditi obzirom da sam od načelnika Krekića čuo da se na tu izgradnju čeka nekoliko desetina godina. Želim da vas uvijek služi u sreći i veselju“, istakao je direktor Nešić.

„Zadovoljstvo mi je što danas kao član Vlade i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju prisustvujem otvaranju kružne raskrsnice u Modriči. Čestitao bih građanima Modriče na raskrsnici koja će omogućiti brži protok roba i ljudi. Vlada RS je u proteklom periodu podržavala mnoge infrastrukturne projekte koji su realizovani na području opštine Modriča a u te projekte je uloženo oko 14,5 miliona KM. Zahvalio bih se i preduzeću Putevi RS koji su podržali projekat i opštinskoj administraciji koja je riješila imovinsko – pravne odnose“, izjavio je ministar Klokić.

Projektnu dokumentaciju je pripremio Institut za građevinarstvo Banja Luka a izvođač radova je „MG Mind“ d.o.o. Prnjavor.

Nadzor na izvođenju radova je vršila firma „INK Constructor“ Banja Luka.

Svečano otvaranje svojim nastupom je uveličala Etno grupa „Vida“.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

 

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Saša Katanić i Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...