Home / NOVOSTI / HRONIKA / Osmi Memorijal „Dr Milan Jelić“ u Modriči *(TONSKI PRILOG+FOTO)

Osmi Memorijal „Dr Milan Jelić“ u Modriči *(TONSKI PRILOG+FOTO)

BESMRTNOST –  PRIJATELJA ŽIVOTA!

MODRIČA – Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić otvotio je danas u Modriči 8.Međunarodni Memorijal „Dr Milan Jelić“. Ova manifestacija okuplja fudbalske kadete iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije i traje dva dana.

Prvog dana Memorijala Alfa Modriča je savladala Ozren iz Petrova sa 5:0, gradačačka Zvijezda je bila bolja od Ljubića iz Prnjavora sa 3:1, dobojska Sloga je pobedila Bratstvo iz Gračanice sa 5:3, dok je Zvijezda 09 nadvisila šamački Borac, bilo je 4:1.

„Napadač sam Borca iz Šamca. Pobedila nas je Zviejzda 09, ali ovde je najvažnije drugarstvo“, rekao je Nikola Stanić.

„Nikola Lazić sam i desni bek sam Alfa Modriče. Pobedili smo Ozren iz Petrova sa 5:0, Zadovoljni smo organizacijom. Postigao sam prvi gol na ovogodišnjem Memorijalu. Kvalitet će biti bolji u nastavku nego prvog dana. Neka pobedi ko bude najbolji. Voleo bih da doguramo do finala“, rekao je defanzivac tima domaćina.

Zadnji vezni igrač Zvijezde 09 je Nikola Stanišić. Kapiten je tima sa istoka Srpske i član državnog tima.

„Pobedili smo Borac iz Šamca. Ovde u Modriči je sve funkcionisalo perfektno. Čeka nas meč protiv Crvene zvezde iz Beograda. Voleo bih da mi i OFK Beograd igramo finale“, rekao je Stanišić.

Osmi Međunarodni Memorijal „Dr Milan Jelić“ otvorio je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske. Đokić je rekao da svih 10 godina bez Milana Jelića su kao jedan trenutak.

„Kao da se sve dogodilo juče. Lik, delo, životni opus dr Milana Jelića stalno je prisutan. Danas obeležavamo njegovo besmrtno delo. Milan je bio najveći, bio je gorostas čiji je život posvećen mladosti, ljudima. Hteo je bolji život svakog čoveka. Njegovo delo je besmrtno, on je čovek života. Ovaj Memorijal daje izuzetan značaj sportu i ljudima koji se okupljaju. U sportu se ljudi bore i streme ka pobedi, a Milan Jelić je voleo sport i mnogo puta pobeđivao. Bio je prijatelj života, bio je neprikosnoven. Dosegao je najveće vrednosti u politici, privredi i sportu. On je najlepši primer mladim ljudima, ali i studentima. Ovaj Memorijal je bitan za sport, Modriču, Republiku Srpsku i čitav region“, rekao je ministar Đokić.

Kroz Memorijal, Milan Jelić iz večnosti afirmiše modrički kraj, rekao je načelnik Modriče Mladen Krekić.

„Milan Jelić okuplja ljude i iz večnosti. Na dan njegive smrti, njegova Alfa Miodriča je ove godine pobedila. Nije to slučajnost, to je igra sudbine. Klub se vraća na staze uspeha i opština Modriča će uvek pozdraviti i podržati i ovaj klub i sve ideje koje je zagovarao Milan Jelić. Ovaj Memorijal pokazuje da Milan nije zaboravljen, a niz činjenica je koje ukazuju na to. Nezaboravan je Milan Jelić“, kaže Mladen Krekić.

Nekada vižljasti dečak iz Modriče, Petar Jelić izrastao je u fudbalsko ime. Danas je predsednik Alfa Modriče, organizatora Memorijala. Zahvalan je svima koji učestvuju i tako osvežavaju sećanje na njegovog oca, Milana Jelića.

„Osmi Memorijal prersta okvire regije. Nastavićemo da ovu priču širimo. Za ,primera radi, deseti Mmeorijal dovešćemo najpoznatije klubove iz svih eks ju država. Ovo je prilika da izrastu oni najbolji dečaci, da skrenu pažnju na sebe, brže stignu do cilja. Hvala svima koji su podržali ovu manifestaciju“, rekao je Petar Jelić.

Drugog dana Memorijala sastaće se OFK Beograd – Zvijezda Gradačac, Sarajevo, Sloga Doboj, te Crvena zvezda Beograd i Zvijezda 09. Prva polufinalna utakmica je u 13,30, a druga u 14, 45 časova. Susret za 3.mesto je u 16, a finale u 17 časova i 15 minuta.

I ove godine, punu podršku Memorijalu „Dr Milan Jelić“ pružili su kabinet Predsednika Republike Srpske, FS BiH, opština Modriča i još jedan broj subjekata i pojedinaca.

Medijski pokrovitelj, kao i ranijih godina, je Radio – televizija Republike Srpske.

Autor / tonski prilog: Slađan JEREMIĆ

GOSTI
Otvaranju Mmeorijala prisustvovali su, izmeđuostalih, načelnici Broda i Modriče, Ilija Jovičić i Mladen Krekić, zamenik načelnika Stanara Denis Stevanović, te načelnik Gračanice (FBiH) Nusret Helić. Tu su bili i Mitar Lukić, Nikola Nikić, Slobodan Tešić, Ljubiša Tripunović, Nenad Šukurma… Mnogo fudbalskih poslenika.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto i video: Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...