Home / NOVOSTI / HRONIKA / Osmi međunarodni sajam ruralnog stvaralaštva Tarevci 2017. *(FOTO)

Osmi međunarodni sajam ruralnog stvaralaštva Tarevci 2017. *(FOTO)

Osmi međunarodni sajam ruralnog stvaralaštva Tarevci 2017. biće održan od 20. do 22. jula 2017. godine.

Organizator sajma je Opšta poljoprivredna zadruga  Tarevci u saradnji sa  Poljoprivrednim zadružnim savezom RS, Nezavisnim biroom za razvoj Tarevci-Modriča i Udruženjem „4T“ Tarevci-Modriča. Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Ministarstvom trgovine i turizma RS, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice BiH i opština Modriča.

Danas, 20. jula, prvog dana sajma organizovan je okrugli sto na temu „Lokalni ekonomski razvoj- stanje i kako poboljšati korištenje potencijala naše zemlje za proizvodnju i preradu voća i povrća u autohtone prehrambene proizvode za izvoz“. Priređena je i izložba djela akademskog slikara Kemala Širbegovića, rođenog u Modriči, koji od 1971. godine radi i stvara u Parizu.

Drugog dana sajma održaće se naučno savjetovanje na temu „Lokalni ekonomski razvoj – stanje i kako ga poboljšati: korištenje potencijala naše zemlje za razvoj inovativnog i konkurentnoig ruralnog turizma“.

Svečanost povodom otvaranja sajma organizovaće se u subotu, 22.jula. Istog dana biće postavljeni i izložbeni štandovi.  Manifestaciju će svojim nastupom uveličati kulturno-umjetnička društva iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto i video: Studio MDINFO PRODUKCIJA sp Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...