Home / NOVOSTI / HRONIKA / Održani prvi “Gastro susreti” u Vukosavlju (FOTO)

Održani prvi “Gastro susreti” u Vukosavlju (FOTO)

VUKOSAVLJE – U Vukosavlju su danas održani prvi “Gastro susreti” koje je lokalna uprava organizvala povodom Dana opštine, 8. septembra.

Gastro susrete, na kojima je tradicionalna jela i pića izložilo 18 izlagača iz Vukosavlja, Modriče, Šamca i opština iz Federacije BiH – Odžaka i Domaljevca, otvorio je načelnik opštine Borislav Rakić.

Вукосавље - Ракић отворио гастро суOn je rekao da je manifestacija održana u okviru obilježavanja Dana opštine s ciljem da se promoviše gastro ponuda kao i ručni radovi stanovnika Vukosavlja i opština iz Republike Srpske i Federacije BiH, sa prostora Posavnine.

– Na ovaj način pokušavamo da sačuvamo od zaborava stare recepte i način pripremanja hrane, kao i predmete koji su se davno koristili u odmaćinstvima, a koji su karakterisitčni za ovaj prostor – rekao je Rakić.

Načelnik Vukosvalja je naglasio da su ovi susreti mogućnost da se okruženju i svijetu pošalje slika o bogatoj gastro ponudi, duhovnom bogatstvu ošptine u kojoj su natanjeni ljudi iz blizu 50 opština bivše Jugoslavije, te da će manifestacija pomoći i razvoju kulture i turizma u Vuksoavlju.

Вукосавље - наступ КУД-а "Посавина"U kulturnom dijelu manifestacije, održane u Društvenom domu u Jakešu, nastupila su Kulturno-umjetnička društva “Posavina” iz Crkvine kod Šamca, “Šefko Avdić” iz Tarevaca kod Modriče, “Preporod” iz Odžaka i lokalna dječija plesna grupa.

Вукосавље - Гастро сусретиPosjetioci, kojih je prema procjeni orgnaizatora bilo blizu 500, mogli su degustirati raznovrsnu hranu i pića.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...