Home / NOVOSTI / HRONIKA / Održana Prva ulična trka „Alfa“ u Modriči *(VIDEO+FOTO)

Održana Prva ulična trka „Alfa“ u Modriči *(VIDEO+FOTO)

U subotu, 30. juna 2018. godine održana je Prva ulična trka „Alfa“ u Modriči.  Organizator trke bio je Atletsko rekreativni klub Modriča u saradnji sa Opštinom Modriča dok je generalni sponzor trke bilo preduzeće Alfa iz Modriče. Prva ulična trka u Modriči bila je uvrštena u program obilježavanja Vidovdana – Dana opštine Modriča.

Trka u Modriči organizovana je u nekoliko kategorija gdje učestvovalo oko 500 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Australije, Rusije i BiH. Start i cilj trke bili su na Trgu Dr Milana Jelića gdje su uručeni pehari, medalje, te novčane nagrade najbolje plasiranim atletičarima. Trku je pratilo veliki broj navijača.

U glavnoj trci na 10 kilometara apsolutni pobjednik bio je Srđan Samardžić iz Atletskog kluba Maraton iz Brčkog (33,11 minuta), drugi je bio Alija Imamovića iz  Sarajeva (33,50 minuta)  dok je treće mjesto zauzeo Uroš Gutić iz Nevesinja (34,35 minuta).

U konkurenciji atletičarki prvo mjesto ostvarila je BH olimpijka Lusija Kimani (36,52 minuta). Druga je bila Marija Vrajić iz Osijeka (37,17), a treća Jelena Kosić iz AK Banjaluka (40,39).

Najstariji učesnik koji je istrčao trku bio je sedamdesetpetogodišnji Slavko Vojvodić Žućo iz Osijeka. Glavnoj trci ulicama Modriče prethodile su trke za djecu predškolskog uzrasta i četiri starosne grupe učenika osnovnih škola. Pobjednici kod najmlađih bili su u muškoj konkureciji: Igor Vajkić, Filip Radulović, Andrej Vasić, Mihajlo Đurić i Jovan Tomaš, a kad djevojčica pobjednice su Neda  i Jovana Radulović, Ema Kovač, Jovana Ivanković i Lana Berović.

Predsjednik Atletsko-rekreativnog kluba Modriča Danilo Vasiljević izrazio je zadovoljstvo odzivom učesnika, brojem građana koji su pratili trke, kao i postignutim rezultatima. On je rekao da je glavni cilj trke omasovljenje atletike kao zdravog načina života te promocija našeg grada.

”Obzirom da je ovo prva trka koju organizujemo bilo je mnogo briga kako će sve ispasti. Međuti, sve je fantastično i prezadovoljan sam kako je protekla trka. Vidim kod svih takmičara da imaju pozitivne utiske. Veoma su pohvalili stazu i organizaciju međutim najbitnije je da su pohvalili publiku koja je bodrila takmičare jer svim takmičarima je veoma bitna podrška sa strane. Učestvovalo je dosta zvučnih imena  i svima hvala što su došli i prepoznali značaj ove trke,“ rekao je Vasiljević.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...