Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obračun u Modriči: Brata zbog zemlje pretukao puškom

Obračun u Modriči: Brata zbog zemlje pretukao puškom

MODRIČA – Šezdesetčetvorogodišnji Milovan M. iz Modriče uhapšen je zbog sumnje da je vojničkom puškom pretukao svog osam godina mlađeg brata Bogdana, saznaju “Nezavisne” nezvanično.Motiv ovog incidenta bio bi smiješan da nije tužan, a svojstven je našim prostorima. Naime, izvor blizak policiji potvrdio nam je u petak da su se braća posvađala, a potom i obračunala ni manje ni više nego zbog toga ko će koristiti zemlju njihovog oca.”Baš na toj spornoj parceli je i došlo do sukoba. Nisu mogli da se dogovore ko ima pravo na tu zemlju, i pale su teške riječi. U jednom momentu svađa je izmakla kontroli, a na kraju je Bogdan izvukao deblji kraj jer je premlaćen”, pojašnjava sagovornik “Nezavisnih”.Policija je potom obaviještena da se dogodio ovaj obračun, te da Bogdan leži u besvjesnom stanju. Policijska patrola, kako nam je potvrđeno, odmah je otišla na njivu te uhapsila Milovana.

“Osumnjičen je da je na privatnoj zemljišnoj parceli, na području opštine Modriča, oružjem više puta po glavi i tijelu udario B.M.”, saopšteno je u petak iz Policijske uprave Doboj.

Premlaćeni muškarac je, nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Modriča, prevezen u dobojsku bolnicu. Tu je zadržan na liječenju, a nije poznato kakve je povrede zadobio.

Poznato je, međutim, da je o svemu obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Milovan je bio na kriminalističkoj obradi i saslušan je u svojstvu osumnjičenog.

Protiv njega će, kako nam je potvrđeno iz policije, dobojskom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za nanošenje povreda, ali i nedozvoljeno držanje oružja. Posjedovanje ove puške je, inače, zakonom zabranjeno.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...