Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježena godišnjica od otvaranja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i Kafe poslastičarnice *(FOTO+VIDEO)

Obilježena godišnjica od otvaranja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i Kafe poslastičarnice *(FOTO+VIDEO)

Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa počeo je sa radom u oktobru 2015. godine a  Kafe slastičarna u sklopu Centra u oktobru 2017. godine.

Godišnjica ovih značajnih događaja za naš grad  obilježena je danas, 17. oktobra prigodnim sadržajem.

U Centru je priređeno druženje i izložba radova djece sa posebnim potrebama. Događaju su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, predstavnici Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima opštine Modriča, predstavnici škola, Centra za socijalni rad, Kulturno sportskog centra, privrednih subjekata, roditelji mališana koji borave u Centru i mališani iz vrtića.

“Danas sabiramo utiske iz predhodnog perioda rada. Iza sebe imamo puno truda i zalaganja. Ove godine smo godišnjicu obilježili na drugačiji način. Izložili smo radove djece koja borave u Centru“, rekla je Jelena Antić, voditeljica Centra.

„U protekle četiri godine zaista je postignut zavidan rezultat. Danas imamo priliku vidjeti šta su ova dječica sve naučila napraviti. Priredili su jedan mali sajam i dali do znanja svima da sve se može kada se hoće. To se mora poštovati. Presrećan sam kada boravim u ovom Centru i veoma sam zadovoljan njihovim radom i uspjehom“, rekao je načelnik Krekić.

Izgradnju i opremanje objekata, kao i objekat novog  dječijeg vrtića   finansirala je švajcarska Fondacija „Oberwallis – Djeca našeg svijeta“, koja je za realizaciju ovih projekta obezbijedila 800.000  hiljada evra. Opština Modriča je obezbijedila ono što je po dogovoru bio njen dio obaveza.  Pripremljena je urbanistička dokumentacija, urađen projekat, obezbjeđeno i pripremljeno zamljište za izgradnju, te priključci objekta na infrastrukturu.

Usluge Centra trenutno koristi  47 djece, sa kojima rade osobe koje su kvalifikovane za rad sa djecom sa posebnim potrebama. Radno vreme je od ponedeljka do petka od 8ºº do 15ºº časova.

Druženje je nastavljeno u kafe poslastičarnici a priređena je i rođendanska torta. U objektu su zaposleni roditelji djece sa posebnim potrebama i u proteklom periodu postigli su značajan uspjeh u svome radu.

„U Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima opštine Modriča imamo trenutno 153 registrovana korisnika. Djeci koja imaju smetnje u razvoju boravak u Dnevnom centru i Kafeteriji olakšava život, ali i njihovim roditeljima. Veoma je bitna socijalizacija te djece. Ove godine u srednjoj školi prvi put imamo odjeljenje za djecu sa posebnim potrebama. To možemo zahvaliti našoj direktorici koja se izborila da tu djecu uvedemo u redovnu nastavu. Oduševljeni smo rezultatima rada sa njima“, istakao je Radovan Todorović, predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Smatramo da je uz gornji prilog primjeren i naš video snimak o oku gradnje a potom i otvaranja Dječijeg vrtića i Kafeterije Sunce.

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...