Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježen Vidovdan, Dan opštine Modriča *(FOTO+VIDEO)

Obilježen Vidovdan, Dan opštine Modriča *(FOTO+VIDEO)

Dan opštine Modriča, Vidovdan, građani opštine Modriča na svečan način svake godine obilježavaju svetom liturgijom, polaganjem vijenaca i svečanom sjednicom Skupštine opštine. Obzirom na trenutnu situaciju izazvanu virusom korona Dan opštine ove godine obilježen je na skroman način.

Ispred  Spomenika borcima za Republiku Srpsku u Modriči služen je parastos nakon čega su položeni  vijenci i cvijeće.

 

Vijence su položili načelnik opštine Modriča Mladen Krekić i zamjenik načelnika opštine Nikola Savić; delegacija Skupštine opštine –  predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Velibor Cvijić i Nebojša Knežević, šefovi klubova odbornika i predstavnici političkih partija u Skupštini opštine; predstavnici udruženja proisteklih iz Odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske – Opštinske boračke organizacije, Udruženja veterana i Udruženja ratnih zarobljenika i logoraša, te predstavnici institucija Republike Srpske, opštinskih javnih ustanova i preduzeća, privrednih subjekata, nevladinih organizacija i udruženja.

 

Prisutnima se obratio predsjednik Skupštine Opštinske boračke organizacije Željko Terzić i govorio o značaju Vidovdana za srpski narod kroz vijekove.

 

„Teško je pronaći prave riječi  i govoriti o značaju današnjeg datuma. Danas je i vjerski praznik posvećen Caru Lazaru i poginulim borcima na Kosovu polju, kao i svim drugim poginulim srpskim borcima nakon te bitke koji su utkali svoje živote za slobodu i državnost srpskog naroda. Današnji praznik je poseban jer nas podsjeća da zauvijek želimo biti slobodni. Kroz istoriju srpski narod se uvijek samo branio i borio za svoju samostalnost“, istakao je Terzić.

 

„Bez obzira na trenutnu situaciju mi ne smijemo zaboraviti važne datume i događaje, a posebno one iz 1992. godine. Danas nam je dužnost da se poklonimo žrtvama koje nam osiguraše mir i slobodu u kojoj uživamo. Ovo radimo na skroman način da bi zaštitili zdravlje ljudi od mogućih neželjenih posljedica. Današnji datum je po mnogo čemu značajan i moramo se prisjetiti smrti  12 beba i svih onih koji su stradali zbog nemogućnosti ukazivanja pomoći. Poruka mira je poruka svih prisutnih na ovom skupu“, rekao je načelnik Krekić u obraćanju prisutnima.

 

Na spomenik borcima  Narodnooslobodilačkog rata  i Spomenik solunskim dobrovoljcima u Gradskom parku vijenac i cvijeće su položili načelnik opštine i zamjenik načelnika, predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine i delegacija udruženja proisteklih iz svih Odbrambeno – otadžbinskih ratova.

 

O značaju probijanja Slolunskog fronta govorio je predsjednik Udruženja  potomaka i poštovalaca oslobodilačkih ratova i solunskih dobrovoljaca Modriča Vid Blagojević.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.

Foto: Zlatko Huravik / Modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...