Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježen Dan mjesne zajednice Modriča 3 *(FOTO)

Obilježen Dan mjesne zajednice Modriča 3 *(FOTO)

Nizom  kulturno – sportskih dešavanja, četvrtu godinu za redom obilježen je Dan mjesne zajednice Modriča 3. Ova mjesna zajednica broji 600 domaćinstava sa oko 2400 stanovnika i jedna je od rijetkih MZ gdje se redovno održavaju akcije uređenja naselja, po čemu je i poznata.

Svečanost obilježavanja Dana MZ počela je u četvrtak, 31. avgusta kada je otvoren turnir u basketu i trajao je dva dana. Na turniru je učestvovalo oko 80 mladih sa područja cijele opštine. Takmičenje je organizovano u tri kategorije i ostvareni su sljedeći rezultati:

Pioniri:
1. mjesto: „Ol sport“

Juniori:
1. mjesto: „Sport šop“

Seniori:
1. mjesto: „GS-grafički studio“

U ubacivanju trojki, u konkurenciji 25 takmičara najuspješniji je bio Branko Vujanić. Pobjednicima su pored novčane nagrade uručeni pehari i diplome.

U subotu, 2. septembra organizovano je kulturno veče. a prisutne su svojim igrama zabavili kulturno umjetnička društva: „Šamac“, „Vučijak“ iz Podnovlja, Napredak iz Bušletića i KUD „Modriča“.  Svojim nastupom veče je upotpunio i mladi rok sastav iz ovog naselja.

Na proslavi Dana MZ Modriča 3 bili su i predstavnici lokalne uprave. Zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić je potvrdio da ova MZ predstavlja dobar primjer organizovanog djelovanja u mnogim sferama društvenog života.
„Ovo je Mjesna zajednica koja je jako prepoznatljiva po svome radu. Ovo događaj je za opštinu Modriča veoma značajan prije svega jer okuplja veliki broj ljudi iz ove Mjesne zajednice, veliki broj omladine i djece, gdje na neki način Mjesna zajednica pokaže šta je to radila u protekloj godini. Ova mjesna zajednica je dobar primjer kako treba u jednoj mjesnoj zajednici da se radi,“ rekao je zamjenik Savić.

Boro Bjelić, predsjednik Savjeta MZ Modriča 3 zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji događaja, učesnicima kulturne večeri koji su nastupili  i svim takmičarima koji su učestvovali na turniru u basketu.
„Ovo je četvrta godina kako mi obilježavamo svoj dan MZ Modriča 3. Pripreme za ovaj dan trajale su skoro mjesec dana. Prethodne dvije večeri održan je turnir u basketu gdje su najbolji pokazali vitešku igru i večeras su nagrađeni. Večeras je takođe održan kulturno zabavni program koji je okupio četiri umjetnička društva i rok sastav iz naše MZ. Inače, MZ Modriča 3 je prepoznatljiva kroz mnoge akcije jer smo je često znali uljepšati i u ovoj MZ je ekološka svijest na visokom nivou,“ rekao je Boro Bjelić.

 

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto i video: Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

 

2017-09-02 DAN MZ MODRIČA 3-PROSLAVA

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...