Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježen Dan mjesne zajednice Dugo Polje *(VIDEO)

Obilježen Dan mjesne zajednice Dugo Polje *(VIDEO)

Dan mjesne zajednice Dugo Polje, 16. jul , obilježen je nizom događaja.

Manifestaciji  su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, narodni poslanik Bojan Vidić  i brojni građani.

Obilježavanje je počelo u 9.00 časova polaganjem cvijeća na spomeniku poginulim borcima u proteklom odbrambeno – otadžbinskom ratu i na spomeniku Vukmirović Gavrilu, poginulom borcu u Drugom svjetskom ratu. Nakon toga služena je Sveta liturgija, parastos za poginule i lomljenje slavskog kolača.

U kasnim popodnevnim satima služena je večernja liturgija a nakon toga otvorena je i  osveštana  Zavičajna Spomen soba i prostorija Lovačkog udruženja Majna Modriča u adaptiranom objektu stare škole.  U Zavičajnoj Spomen sobi će biti  izložene fotografije 45  poginulih  boraca i fotografije 345 boraca, učesnika proteklog rata, kao  i  podatci o svim  učesnicima  Prvog i Drugog svjetskog rata iz ovog sela.

Svečanu vrpcu su presjekli načelnik opštine Mladen Krekić i učenici prve generacije škole, penzioneri Rade Lazić i Milenko Popović. Biće  postavljeni i podatci o svim  đacima  i učiteljima ove škole. Sanaciju objekta finansirali su Boračka organiazcija, mještani MZ Dugo Polje, Lovačko  udruženje  Majna Modriča  i  opština Modriča.

„Najbitnije je da   je objekat  saniran i spriječeno  njegovo propadanje. Nažalost, u ovom dijelu sela  nema učenika, ali će  se u  ovoj školi, od  danas  okupljati  mladi,  članovi Kulturno-umjetničkog  društva i  članovi lovačkog udruženja i ja sam presrećan zbog toga“, istakao je načelnik Krekić.

„Ovo je deveto obilježavanje Dana mjesne zajendice. U zaseoku Ljubioča ima 200 domaćinstava. Nekada je ovo bio  centar  sela koje  danas ima 450 domaćinstava. Devetorazrednu Osnovnu školu  u Dugom Polju  pohađa  80  učenika. Svake godine  se bilježi pomak u razvoju sela  i to se  pokaže  za  Dan Mjesne zajendice. Ove godine  je  otvorena  Zavičajna Spomen soba, a  naredne godine   biće  natkrivena   Ljetnja pozornica“, rekao je predsjednik Savjeta MZ Du go Polje Radovan Milinković.

U okviru obilježavanja održana su sportska takmičenja, turnir u malom fudbalu i potezanje konopca. Manifestacija je uveličana bogatim kulturno – umjetničkim programom  u izvođenju KUD Modriča, KUD Podnovlje i domaćina KuD Dugo Polje – Botajica. Na kraju večeri organizovano je narodno veselje.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...