Home / NOVOSTI / HRONIKA / O Jadranku, opet: Darivanje novorođenčadi na parohiji koprivljanskoj!!!

O Jadranku, opet: Darivanje novorođenčadi na parohiji koprivljanskoj!!!

O Jadranku Stojanoviću, svešteniku parohije koprivljanske, opet, i opet…
Već smo o istoj temi pisali, ali ona je toliko značajna, kao poruka drugima, toliko humana, kao inspiracija mnogima, da svakako zaslužuje da se ponovo nađe i na našim stranicama.
Pa evo šta je povod našem pisanju. Kratka, skromna a pri tome tako divana vijest objavljena na stranicama sajta Crkvene Opštine Koprivna-Modriča.
Evo šta piše:

Darivanje novorođenčadi na parohiji koprivljanskoj!!!

Sveštenik parohije koprivljanske protojerej-stavrofor Jadranko Stojanović obišao je danas šestočlanu porodicu Jaćimović iz Koprivnske Trebave. Razlog posjete je bilo darivanje novorođenčeta i to četvrtog djeteta ove porodice. Mali anđeo Mirko rođen je 21.01.2018 godine od oca Arsenija i majke Ruže rođeno Marjanović. Pored Milice,Marice i Marije Gospod ih je blagoslovio i dobijanjem sina Mirka . Neka su vam živi i zdravi i da ih Gospod uvjek čuva. Napominjemo da akcija darivanja novorođenčadi sa po 200 km i skromnim pokonima na našoj parohiji započeta je 2014.godine i do sada je darovano preko 35 djece. Džaba nam kule i gradovi ako u njima nema dječijeg plača i ako nema kroz njih budućnosti našeg naroda.
za upravu
protojerej-stavrofor
Jadranko Stojanović

 

O ovoj akciji nismo ponovo pitali Jadranka, da nešto još izjavi, doda, istakne… Mislim da nema potrebe jer o ovakvim ljudima dovoljno govore njihova djela. Jadranko inače ne priča o sebi, skromnost mu je vrlina. Tako je kod svih visoko moralnih i humanih ljudi, ne ističu se, ne nameću se, tim je njihov rad i djelo još vrijednije.

Na kraju želimo istači.
Pisali smo o Jadranku, svešteniku, ali, prvenstveno o humanom, časnom i vrijednom čovjeku, njemu na čast a drugima za uzor.
Ovaj portal će uvijek sa velikim zadovoljstvom pisati o ovakvim ljudima kakav je Jadranko. Promovisat ćemo dobre ljude i dobra djela, bez obzira ko su, šta su i odakle su.
Ljudskost ima samo jedno lice.

Autor: Zlatko Huravik, urednik portala modričainfo

JADRANKO STOJANOVIĆ, protojerej,-stavrofor, čovjek visokih moralnih i ljudskih vrijednosti

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...