Home / NOVOSTI / HRONIKA / NOVA AKCIJA HO SZM: BEKRIJA DOBIO ŠPORET *(FOTO)

NOVA AKCIJA HO SZM: BEKRIJA DOBIO ŠPORET *(FOTO)

Danas je naša organizacija izvela još jednu akciju u kojoj smo obišli našega sugrađanina Milorada Savića zvanog Bekrija. Bekrija kako ga znaju mnogi Modričani živi sa sinom Savom koji je učenik četvrtog razreda srednje škole. Oni žive od Bekrine male penzije (nije htjeo da kuka da već godinama vraća tuđe kredite kao žirant) i sa tom penzijom plaćaju sve obaveze i kupuju hranu. Inače Bekrija je poznat iz ratnoga perioda po svojoj velikoj hrabrosti pa je i u prošlome ratu i ranjavan. Kako nam reče Milorad, penzija je nama dovoljna za kakav takav život, ali ne možemo mnogo toga priuštiti.
Kada nas je pozvao naš prijatelj Mika Ristić i upoznao nas sa mukama koje muče ovoga čovjeka odmah smo ga stavili na listu prioriteta. Naš Bekrija imao je šporet koji je pod zubom vremena propao i on od svoje male penzije nije mogao ni na rate da kupi novi. Nakon što smo uvidjeli o čemu se radi odmah kontaktiramo naše prijatelje iz firme ,,Stojanović“ i tražimo skupa najbolje rešenje tako da nam vlasnik Dragan Stojanović daje da dijelom HO,,Srcem za Modriču“ plati šporet dok bi veći dio troškova snosio on odnosno njegova firma i naravno daje nam dva radnika da pomognu oko ugradnje šporeta plus prevoz šporeta. Ovom prilikom se zahvaljujemo gospodinu Stojanoviću i njegovoj porodici što pomažu po ko zna koji put rad naše organizacije i kako reče uvijek smo dobro došli u njegovu firmu i uvijek će pomagati rad naše organizacije jer vidjeo je i sam da se radi o ozbiljnoj organizaci i ozbiljnim ljudima koji stoje iza rada Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“.
Uz pomenuti šporet naša organizacija je obezbijedila jedan paket hrane i higijenskih namirnica koji će svakako dobro doći našem Bekriji i njegovom sinu Savi jer, kako kaže skromni Milorad, imamo mi dovoljno za hranu ali uvijek pomoć dobro dođe.
–  „Hvala vam što imate tako veliko srce i pomažete ljudima, ovaj šporet će mi puno značiti jer snaću se ja za drva ali za šporet nisam mogao naći način da ga kupim.“

Na odlasku uvidjeli smo da ovaj veliki borac Vojske Republike Srpske u prošlome ratu ima problem i sa krevetom koji je dotrajao, pa će Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ putem jednoga donatora obezbijediti u veoma brzom periodu i jedan krevet za Bekriju.

Zahvaljujemo se gospodinu Miki Ristiću koji nas je uputio na probleme ovoga našega sugrađanina.

Ovaj problem trebali bi da slijede mnogi naši sugrađani, pomozite svojim komšijama, obratite se za pomoć našoj organizaci a mi ćemo pomoći svakome prema našim mogućnostima.

U ime naše organizacije bili su prisutni Aleksandar Zarić, Mitar Kršić i omladinci Nikola Simić, Vanja i Saška Grašarević.
Sestrama blizanjkinama Vanji i Saški Grašarević je ovo prva akcija u kojoj učestvuju jer od skora su postale i članice Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“. Ovo je još jedan primjr kako u našu organizaciju ulaze i čitave porodice i tako činimo jednu veliku humanitarnu porodicu. Naime prije Vanje i Saške članovi naše organizacije postali su i njihovi roditelji Goran i Valentina Grašarević.
Pitali smo sestre Grašarević šta ih je podstraklo da budu naši članovi a Vanja nam odgovara:
–  „Najviše nas je privuklo to da pokušamo pomoći da se pobijedi siromaštvo, a ovi ljudi iz HO ,,Srcem za Modriču“ čine mnoge stvari da pobijede siromaštvo.“
Saška dodaje da su odavno imali želju da se pridruže našoj organizaci ali mnoge školske i sportske obaveze nisu dozvoljavale jer i kako sama kaže mogu biti član ali čemu biti član ako ne mogu aktivno učestvovati. Vanja još kaže:
–  „Naravno, nećemo sada zapostaviti sve obaveze ali u planer naših obaveza ulazi sada i HO ,,Srcem za Modriču“ i ubuduće kada god možemo odazvaćemo se pozivu da pomognemo u realizaci svih akcija u skladu sa našim mogućnostima. Zahvalni smo i našim roditeljima što su nam pokazali pravi put prema humanosti jer biti human je nešto posebno“. – na kraju nam rekoše sestre Grašarević.
Zahvaljujemo se sestrama Grašarević na ovako lijepim riječima. Vanja i Saška su vrlo uspješne u školi gdje postižu izuzetne uspjehe a tako i na polju sporta jer su članovi mlađe selekcije Odbojkaškog kluba ,,Modriča“.
Zahvaljujemo se svim učesnicima u još jednoj akciji naše organizacije.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...