Home / NOVOSTI / HRONIKA / Nastavljena dezinfekcija javnih površina

Nastavljena dezinfekcija javnih površina

Treći vikend uzastopno vrši se dezinfekcija glavnih i sporednih ulica, trotoara, ulaza i stubišta stambenih objekata, parkova, igrališta i drugih javnih površina.

 

 

Danas, 12. aprila izvršena je dezinfekcija sporednih gradskih ulica i trotoara.  Dezinfekciju vrše poljoprivrednici sa svojom mehanizacijom u saradnji  sa opštinom Modriča i AD „Komunalac“. U današnjoj akciji učestvovalo je 12 poljoprivrednika: Nikola Mišić, Simo Novaković, Ilija Marjanović i Đorđe Nikić svi iz Skugrića; Jovo Stević i Kuzman Kuzmanović iz Dobrinje; Novak Savić i Zoran Mićić iz Vranjaka; Stojan Stević iz Kladara Gornjih; Halid Zilić iz Tarevaca; Vojo Paljić iz Borovog Polja i Nusret Efendić iz Modriče. Imenovani  će nakon završenog posla u gradu dezinfikovati puteve i javne površine u svojim mjesnim zajednicama oko škola, pošte, vjerskih objekata, autobuskih stajališta, mjesnih kancelarija, igrališta i druge javne površine.

 

„Ovaj vikend kao i prethodnih provodimo akciju dezinfekcije glavnih i sporednih ulica i trotoara. AD „Komunalac“ čisti i dezinfikuje glavne gradske ulice.  Po povratku  iz grada poljoprivrednici će u svojim mjesnim zajednicama izvršiti dezinfekciju puteva i javnih površina. Akcija je veoma dobra, kvalitetna, sa odličnim efektom“, rekao je Željko Terzić, predstavnik Civilne zaštite Modriča.

„Ovo je druga akcija u kojoj učestvujem. Smatram da je to naša obaveza da damo svoj doprinos u zaštiti stanovništva“, izjavio je Simo Novaković, poljoprivrednik iz Skugrića.

Kompletno pranje sa dezinfekcijom glavnih gradskih ulica je izvršio AD „Komunalac“ u petak, subotu i nedjelju 10. , 11. i 12. aprila u večernjim časovima.

U subotu je nastavljena  dezinfekcija ulaza i stubišta stambenih zgrada. Vršena je u večernjim časovima od 20.00 do 22.00 časa, a nastavlja se i naredna dva dana u istom vremenskom periodu dok se ne završe svi ulazi i stubišta stambenih zgrada. Ponovo se dezinfikuju gradski parkovi, dječija igrališta i druge javne površine u gradu koje nije moguće izvršiti poljoprivrednom mehanizacijom. Dezinfekciju vrše zaposleni Doma zdravlja i volonteri Crvenog krsta: Siniša Starčević, Radoslav Prljeta, Nebojša Prljeta, Stanko Tomić,  Vojo Josipović i Jovica Milanković.

Svim učesnicima se iskreno zahvaljujemo, a posebno poljoprivrednicima i volonterima.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

 

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...