Home / NOVOSTI / HRONIKA / Nastavak radne akcije u MZ Modriča 3 *(FOTO)

Nastavak radne akcije u MZ Modriča 3 *(FOTO)

Radna akcija mještana Mjesne zajednice Modriča 3, o kojoj smo pisali prije neki dan, nastavljena je i danas. Iako je padala sitna kiša, to akcijaše nije ometalo te su od 15:30 pa do 19:15 nasipali i razgrtali šljunak u cijelom naselju, a konkretno u ulicama Beogradska, Krajiška i Pionirska. Učestvovalo je osamnaet muškaraca ali i dvije vrijedne djevojčice dok su mnoge domaćice pripremale i donosile kafu, piće pa i štogod da se prezalogaji. Svi su dali doprinos na svoj način.
I ovu akciju su mještani ovih ulica sami finansirali, a danas su obezbjedili još četiri kamiona šljunka, a potom je i peti kamion naručio jedan mještanin o vlastitom trošku, ali, nije htio da ga imenujemo, kaže neće da se istiće. Eto, svaka čast, lijepo je da još ima takvih časnih a skromnih ljudi.
U ovoj akciji sredstvima mještana ukupno je obezbjeđeno pet kamiona šljunka čija vrijednost je 400 KM.

PORED OSAMNAEST MUŠKARACA UČESTVOVALE SU I OVE DVIJE VRIJEDNE DJEVOJČICE

Ponovo smo zamolili Bojana Milešića, akcijaša u ovoj ali i u mnogim drugim akcijama humanitarnog karaktera da nam kaže par riječi o akcijama u svom naselju:

–  “Sve ulice u naselju su nasute vlastitim sredstvima stanovnika Beogradske, Krajiskih ulica i Pionirske ulice. Ukupno smo narucili 4 kamiona po 80 KM, znači ukupno  320 KM. Jedan kamion je moj komšija narucio lično od sebe tj 5 kamiona ukupno, ali nije htio da ga pominjemo, ali eto, svaka čast, ima nas i takvih. Počeli smo oko 15:30 a završili pred mrak, pod uličnom rasvjetom, oko 19:15h. Kiša je padala ali nas nije omela. Bilo je žena koje su nam pripremile kafu i posluženje. Svi su učestvovali. Svako na svoj način.” – rekao je Bojan za naš portal.

Za kraj smo ga pitali ima li nešto za dodati još, neku poruku.

–  “Akcija je uspjela zahvaljujući svim stanovnicima ulica Beogradske, Krajiških i Pionirske. Ovim želim da pošaljem poruku svim stanovnicima svih MZ da se sami organizuju u svakom smislu.”- kratko je zaključio Bojan Milešić.

AKCIJA ZAVRŠENA POD SVJETLOM ULIČNE RASVJETE

Par slika koje je za portal modričainfo snimio Bojan Milešić pokazuju radnu atmosferu i entuzijazam stanovnika ovog naselja.

Njima svaka čast, a nadamo se ostalima za primjer, kad se hoće i ima sloge i bar malo dobre volje, sve se može.

Autor: Zlatko Huravik / modričainfo
Foto: Bojan Milešić

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...