Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČANI SE UJEDINILI OKO PORODICE IZ BOROVOG POLJA *(FOTO)

MODRIČANI SE UJEDINILI OKO PORODICE IZ BOROVOG POLJA *(FOTO)

Nakon objave o porodici Ostojić-Đurić iz Borovog Polja  na našem veb sajtu i na fejsbuk stranici a koju su prenijeli i drugi sajtovi, prvenstveno modričainfo, našoj organizacoiji i grupi Polkanjam Modriča javlja se ogroman broj ljudi sa željom da pomogne malu bebu Lazara kako sa odjećom, pelenama, hranom tako i finansijski. Kako je se koji sugrađanin javljao našoj vrijenoj članici i vođi grupe Poklanjam Modriča Sandri Kojić, ona je sve donacije prikupljala u novoj kancalariji i u dva puta doprijemili do porodice Ostojić-Đurić.

Za početak ove priče prisjetićemo se priče o bebi Lazaru i njegovoj porodici.

U Borovom Polju u  po našim saznanjima živi jedna beba u veoma teškim uslovima. Danas smo se i uvjerili u to jer u kući bez struje, vode, kupatila u samo jednoj sobi žive baka Ilinka Đurić sa unukom Jovicom Ostojićem , njegovom suprugom Draganom Petrović i sa bebom Lazarom kojeg su Jovica i Dragana dobili prije mjesec dana. Inače veoma teška situacija u ovoj porodici još dodatno je otežana nakon rođenja bebe Lazara jer je dijete rođeno sa rascjepom usne i sa nerazvijenim nepcetom. Naravno ovi deformiteti se mogu riješiti hiruškim zahvatom koji se može izvesti u Banja Luci i Beogradu. Kako smo upućeni, troškove tih operacija snosi Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, ali najveći problem ove porodice su pripremni pregledi i kontrole kod doktora u Banja Luci jer nemaju nikakvih primanja osim dnevnice koju povremeno zaradi Jovica i dobijaju socijalnu pomoć. Ti prihodi nisu im dovoljni da mogu redovno obezbijediti prevoz do Banja Luke pa su prisiljeni tražiti pomoć od dobrih komšija koji im izađu u susret. Ovom prilikom pored paketa hrane obezbijedili smo putem grupe Poklanjam-Modriča i paket od odjeće, pelena, flašica, krema itd namijenjene za ovu bebu i tako joj omogućimo da se ona ne pati u ovim veoma teškim uslovima u ovoj porodici. Apelujemo na nadležne institucije da se razmotri mogućnost da ova porodica dobije struju bar za jednu sijalicu jer kako i sami kažu kada noću beba zaplače veoma često nemaju ni svijeću da upale da nahrane bebu. Našim uvidom utvrdili smo da je bebi neophodne hrana i taj dio posla obaviće grupa Poklanjam Modriča jer će pokrenuti akciju skupljanja hrane za ovu bebu. (veb saj Srcem za Modriču, 15.mart 2018.godine)

Kako je i navedeno u ovom članku nakon ove posjete Sandra Kojić u grupi Poklanjam Modriča dijeli ovu objavu i veoma brzo naši sugrađani kako iz Modriče tako i z inostranstva skupljaju hranu, odjeću, pelene i novac za Lazara. Tu se i naša organizacija ponovo uključuje te pakujemo paket odjeće za odrasle članove ove porodice.Pošto je se skupila veća količina hrane za bebu,odlučujemo da u dva navrata posjetimo ovu porodicu i uručimo im skupljene namirnice.Tako je Sandra Kojić sa našim članovima uručila sve skupljene stvari za ovu porodicu dok novčanu donaciju donator koji je želio ostati anoniman  je uručio direktno na račun ove porodice.

Humanitarna organizacija nastavlja pratiti razvoj situacije sa bebom Lazarom koji će uskoro na operaciju usne i nepceta,a paralelno sa tim stupili smo u kontakt sa nekoliko organizacija kako bi ovoj porodici omogućili priključak na elektro mrežu.Zahvaljujemo se svim Modričanima koji uzeše učešće u ovoj akciji i po ko zna koji put pokazaše da Modričani imaju veliko srce za unesrećene svoje sugrađane.

Vaša Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...