Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Potrošnja vode veća za 50 odsto

MODRIČA: Potrošnja vode veća za 50 odsto

MODRIČA – Potrošnja vode u Modriči je usljed visoke temperature dostigla nivo od 6.000 metara kubnih ili 50 odsto više od uobičajene, zbog čega je otežano vodosnabdijevanje domaćinstava u višim zonama, rekao je direktor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Živko Lazić.

– U naseljima Tarevci u Modriči i Jakeš na prostoru opštine Vukosavlje je tokom dana otežano vodosnabdijevanje, a u večernjim satima prestaje isporuka vode u ovim naseljima sa više stotina domaćinstava – izjavio je Srni Lazić.

On je istakao da je uzrok otežanom vodosnabdijevanju neracionalno korištenje vode, posebno u večernjim i noćnim satima kada se voda za piće rasipa na zalijevanje bašta i plastenika, pranje dvorišta, automobila i tepiha, te punjenje bazena za ličnu upotrebu.

Lazić je naglasio da je problem u prekomjernoj, istovremenoj, potrošnji zbog koje, i pored dovoljne količine vode u izvorištu i rezervoaru, pada pritisak u cjevovodima i prestaje dotok vode.

Iz “Vodovod i kanalizacija” Modriča apeluju na potrošače da vodu koriste što racionalnije, te upozoravaju da će, ukoliko se ne smanji potrošnja, morati uvesti redukciju, odnosno povremeno isključivanje sa mreže potrošača u svim dijelovima grada i tako održati koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje i potrošača u višim zonama.

Na vodovodnu mrežu AD “Vodovod i kanalizacija” ukupno je priključeno 7.600 domaćinstava, privrednih preduzeća i drugih potrošača sa prostora Modriče i susjedne opštine Vukosavlje.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...