Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Odata počast za 23 nestala borca i civila

MODRIČA: Odata počast za 23 nestala borca i civila

MODRIČA – Međunarodni dan nestalih u Modriči obilježen je danas polaganjem cvijeća i prisluživanjem svijeća u Spomen-sobi poginulim borcima i civilnim žrtvama odbrambeno-otadžbinskog rata.

Predsjednik Odbora porodica poginulih i nestalih lica opštinske Boračke organizacije u Modriči Petar Despotović rekao je da porodice iz Modriče i doseljene nakon rata u ovu opštinu traže 23 vojnika i civila nestala na prostoru BiH.

– U posljednje dvije godine pronađeni su posmrtni ostaci tri borca Vojske Republike Srpske sa prostora Modriče – rekao je novinarima Despotović.

On je rekao da je traženje nestalih iz godine u godinu sve teže, ali da porodice još ne gube nadu.

Milojka Mrkaljević iz Vozuće kod Zavidovića, nastanjena u Modriči traži supruga Milivoja /1961/ koji je nestao na području Ozrena 1995. godine.

– Milivoje je zadnji put viđen na prostoru sela Lozna 10. septembra 1995. godine kada su se iz okupirane Vozuće civili i borci Vojske Republike Srpske probijali prema slobodnoj teritoriji na Ozrenu – rekla je Mrkaljevićeva.

Ona je dodala da je bilo dojava od muslimana iz Vozuće da znaju gdje su posmrtni ostaci Milivoja, ali da su za informaciju tražili novac.

Mrkaljevićeva je uputila apel institucijama Republike Srpske da više pažnje posvete jednom od najtežih problema nakon završtetka rata – pronalasku nestalih.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Modriča Milutin Vračević rekao je da je cilj obilježavanja Dana nestalih podsjećanje na problem nestalih koji nije samo problem porodica, boračkih organizacija nego i zajednice u cjelini.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...