Home / NOVOSTI / BiH / MODRIČA: Nevakcinisano 28 djece protiv virusa malih boginja

MODRIČA: Nevakcinisano 28 djece protiv virusa malih boginja

MODRIČA – Osim majke i dvije djevojčice iz petočlane romske porodice, moguće je da će biti još oboljelih od morbila jer od 206 djece u Modriči, mlađih od 19 godina, njih 28 nije vakcinisano protiv virusa malih boginja, rekla je Srni epidemiolog Higijenske službe Doma zdravlja Modriča Slobodanka Simić.

– Kada je riječ o trudnici i njene dvije kćerke, ne postoji evidencija da su vakcinisani MRP vakcinom, kao ni treće dijete i otac. Vakcinacija je jedina zaštitna mjera protiv morbila – navela je Simićeva.

Dom zdravlja u Modriči proglasiće epidemiju morbila u toj opštini nakon što je Bolnica “Sveti apostol Luka” iz Doboja danas prijavila Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske još dva pacijenta oboljela od malih boginja koji su članovi porodice oboljele trudnice iz Modriče.

Riječ je o djeci od tri i pet godina za koje ne postoji evidencija da su vakcinisana MRP vakcinom, a sa ovim novim pacijentima broj oboljelih od malih boginja u Republici Srpskoj povećao se na osam.

Prije nekoliko dana u Istočnom Sarajevu su registrovana četiri slučaja zaraze morbilama, zbog čega je u tom gradu proglašena epidemija.

Izvor: Glas regije

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...