Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Manifestacije u sklopu Mevludskog mjeseca, mjeseca obilježavanja rođenja Poslanika Muhameda a.s. *(FOTO+VIDEO)

MODRIČA: Manifestacije u sklopu Mevludskog mjeseca, mjeseca obilježavanja rođenja Poslanika Muhameda a.s. *(FOTO+VIDEO)

U sklopu Mevludskog mjeseca, mjeseca obilježavanja rođenja Poslanika Muhameda a.s. vjernici islamske vjeroispovjesti širom svijeta taj period obilježavaju raznim manifestacijama pa tako je i u Modriči upriličena manifestacija o kojoj za portal modričainfo javlja modrički imam, Adnan ef. Kavazović.
Gospodin Kavazović nam je poslao i više fotografija a njegovu objavu prenosimo u cjelosti. U prilogu su i video snimci preuzeti sa FB stranice gospodina Fahrudina Mujanovića.

ČARŠIJSKA “ŠIĆ” DŽAMIJA U MODRIČI

16.12.2017. God. U Našoj Čaršijskoj “Šić” džamiji upriličena je mevludska svečanost . Program su izveli učenici Behram-begova medresa u Tuzli uz učenika GaziHusrev-begove medrese , imami sa područja medžlisa Modriča, Odžak , Bosanski Šamac , Bosanski Brod, Gradačac i Srebrenik.

Prelijepu atmosferu dodadno su uljepšali naši iskusni imami, koji Islamu na ovom prostorima služe više od 30 godina. Vaz i nasihat kazivao je mr. Ef. Admir Blitović , glavni imam u Bosanskom Brodu. Skup je poselamio i gl. Imam Safet ef. Karahmetović. Nakon Ikindije prostrta je slatka sofra za goste iz Tarevaca , Modričkog Luga , Odžaka, te za sve ostale goste.

Hvala našim vrijednim džematlinkama koje su pripremile sofru, i hvala Mustafi ef. Tokiću koji se pobrinuo da ne bude finansijskih poteškoća oko organizacije.

Da sve Allah nagradi i ukabuli ibadete.

Modrički imam, Adnan ef. Kavazović

Tekst i fotografije: modrički imam, Adnan ef. Kavazović.
Obrada: Zlatko Huravik / modričainfo

Video snimci godpodina Fahrudina Mujanovića.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...