Home / NOVOSTI / HRONIKA / Ministar Lučić u radnoj posjeti opštini Modriča *(VIDEO)

Ministar Lučić u radnoj posjeti opštini Modriča *(VIDEO)

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Miloš Lučić sa saradnicima posjetio je danas 10. jula 2020. godine opštinu Modriča i održao radni sastanak sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem i njegovim saradnicima.

Ministar Lučić je sa načelnikom Krekićem razgovarao o statusu i pitanjima izbjeglica i raseljenih lica u ovoj opštini. Dogovorena je bolja međusobna saradnja dvije institucije kao i veća pomoć ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u rješavanju pitanja koja se odnose na izbjeglice i raseljena lica.

 

„Ja sam došao da posjetim opštinu Modriča i da vidim sa kojim se to problemima susreće opština, a tiče se Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice. U proteklom periodu opština Modriča je aplicirala za 14 projekata prema ministarstvu ali su realizovana samo dva. U narednom periodu možemo očekivati više realizovanih projakata i bolju saradnju. Na području opštine Modriča je realizovan projakat izgradnje kuća po sistemu ključ u ruke i završetak zgrade kojim će se trajno riješiti raseljena lica i zatvaranje kolektivnih centara“, rekao je ministar Lučić.

 

„Zahvaljujem se ministru Lučiću što je došao danas u Modriču. Ovo ministarstvo je u proteklim godinama pomagalo, ali nije to bilo baš na zadovoljavajućem nivou. Ja sam informisao ministra o projektima koji su do sada realizovani. Nažalost od 14 projakata koje smo aplicirali prema ovom ministarstvu, mi smo dobili samo dva koji su realizovani u Modriči. I ostali projakti su bili veoma kvalitetni i možda čak bolji nego ovi koji su odobreni. Dogovorili smo da pratimo Javne pozive koji će biti za određene projekte i mi već sada razmišljamo o određenim prioritetima koje treba da uputimo prema nadležnom ministartvu. Do sada smo samo znali ime i prezime ministra koji je na čelu ovog ministarstva. Danas smo imali priliku da razgovaramo sa ministrom i da izložimo jedan dio problematike koji je za nas jako bitan i značajan za ovu sredinu u kojoj živimo“, rekao je načelnik Krekić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Video ćemo ubrzo dodati…

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...