Home / NOVOSTI / HRONIKA / “Ljeto u Tarevcima 2017” – Govor veterana

“Ljeto u Tarevcima 2017” – Govor veterana

U okviru Manifestacije ljeto u Tarevcima već nekoliko godina redovan dio programa su i trebine na kojima su prezentatori bili ugledna imena iz javnog života BiH. Ove godine smo se oprejelili za organizaciju događaja pod nazivom GOVOR VETERAN. Tako je u srijedu u poslijepodnevnom terminu realizovan vrlo zanimljiv razgovor sa veteranima rata u BiH. Gosti trebine bili su Asim iz Zavidovića starješina u vojsci A RBiH, zatim Goran iz Broda vojnik V RS i Mario iz Brčkog vojnik HVO. Moderator je bila Mirela, profesor psihologije iz Dervente. Razgovor je upriličen u Sali Omladisnskog doma Tarevci a učesnici u događaju su bili Omladina i aktivisti iz Tarevaca kao predstavnici povratničkezajednice i omladina i aktivisti iz novosagrađenog naselja u MZ Modriča III (Naselje PD) kao predstavnici raseljenih lica koji su se poslije rata nastanili u Modriči.

Trebina je realizovana u okviru projekta kojeg implementira Regionalna mirovna inicijativa u BiH ReMi, kojeg finasijski podržava misija OSCE u BiH.

Trebina je realizovana uz izuzetnu pažnju i zanimanje svih učesnika a posebno mladih osoba. Domaćini su za podršku ovom izvrsnom dogažaju uručili zahvalnice: – Regionalnoj mirovnoj inicijativi u BiH, a zahvalnicu je primio Lučijano Kaluža – osobi koja ovaj projekat vodi već par godina, i – OSCE- u BiH, a zahvalnicu je primio Dimitri Jordanin šef kancelarije OSCE u Banja Luci.

Veoma zanimljiv događaj ocjenjen visokim ocjenama svih učesnika.

Autor: Mustafa Mustajbegović

Izvor: Tarevci.info

( Album slika možete pogledati na portalu Tarevci.info – OVDJE )

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU I SARADNJI SA KALI SAROM – ROMSKIM INFORMATIVNIM CENTROM

Načelnik opštine Jovica Radulović i izvršna direktorica Kali Sare – Romskog informativnog centra iz Sarajeva Sanela Bešić, potpisani su danas, 19. maja, Memorandum o razumijevanju i saradnji, u zgradi opštinske ...