Home / NOVOSTI / HRONIKA / Kvar na frižideru staricu odveo u smrt

Kvar na frižideru staricu odveo u smrt

MODRIČA – Zorka Stanojević (79) iz Modriče ugušila se od isparenja i dima nastalih nakon što je došlo do eksplozije na elektromotoru njenog nekoliko decenija starog frižidera, koji je stajao u kuhinji.

Njeno beživotno tijelo na podu sobe je, kako saznajemo, pronašla komšinica, koja ju je redovno obilazila u kući u kojoj je živjela, u Studentskoj ulici u Modriči, a potom je pozvala policiju i vatrogasce.

“Kada je komšinica ušla u kuću nije bilo puno dima, ali se u vazduhu osjetio neki jak miris i uočila je tragove gorenja na frižideru. Taj frižider stajao je u kuhinji na pločicama pa nije došlo do širenja požara, inače je cijela kuća mogla nestati u plamenu”, priča naš izvor, koji navodi da istražioci tokom uviđaja nisu mogli da odrede robnu marku frižidera jer se on bukvalno istopio, ali su zaključili da takav nisu nikada vidjeli.

Iz PU Doboj su saopštili da su u prisustvu doktora mrtvozornika Doma zdravlja Modriča policijski službenici Policijske stanice Modriča, zajedno s inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara, izvršili uviđaj lica mjesta, prilikom čega su utvrdili da je do požara najvjerovatnije došlo usljed  kvara na elektromotoru frižidera.  O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Po dolasku na lice mjesta pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Modriča su pregledali cijelu kuću i konstatovali da se požar ugasio sam te da ne postoji opasnost od izbijanja novog.

Ljekar mrtvozornik Doma zdravlja je konstatovao smrt te naveo da je najvjerovatnije nastupila gušenjem od dima i isparenja, a dežurni tužilac nije naložio obdukciju tijela jer je zaključio da za njom nema potrebe.

“Starica je živjela sama. Muž joj je odavno umro, a nisu imali djece. Ranije je doživjela moždani udar, nakon kojeg je imala zdravstvenih problema, bila je i pomalo dementna. Imala je rodbinu, ali svi oni su daleko od njene kuće, pa je najčešće brigu o njoj vodila komšinica”, navele su komšije stradale starice.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...