Home / NOVOSTI / HRONIKA / KROZ IGLENE UŠI: Alfa Modriča – Omarska 2:1 (1:1) *(FOTO+VIDEO)

KROZ IGLENE UŠI: Alfa Modriča – Omarska 2:1 (1:1) *(FOTO+VIDEO)

Stadion:“Dr Milan Jelić“. Gledalaca: 200. Sudija: Velibor Gigović (Gradiška) 7. Strelci: Lukić u 8.i Nišević(ag) u 90+5minutu za Alfa Modriču, a Višić u 35.minutu za Omarsku. Žuti kartoni: Lazareski, Šuka, R.Prljeta, Tripić, Tadić(Alfa Modriča), Zdjelar, Grahovac(Omarska).

ALFA MODRIČA: Tripić 6.5, M.Ilić 6.5, Kojić 6.5, N.Prljeta 6.5, Buljić 6.5, Šuka 6.5, Lukić 7, N.Ilić 5.5(od 63.min.Trifković -), R.Prljeta 5.5, Lazareski 6.5, Tadić 6.5(od 79.min.Dudić -).

OMARSKA: Ml.Jokić 7, N.Nišević 6, Zdjelar 6, Romanić 6, D.Nišević 6, Rosić 6(od 89.min.Ma. Jokić -), Romanić 6(od 90.min.Gavranović -),Grahovac 5.5, Anđić 6, Vučenović 5.5, Višić 6,5.

Igrač utakmice: Mladen Jokić (Omarska) 7.

MODRIČA – Modričani su ušli u utakmicu u stilu „gosti nemaju šta da traže, lako ćemo i ovo dobiti“. Takva filozofija igre i neadekvatna individualna priprema za ovu utakmicu skupo ih je mogla koštati, gubitka svake nade da mogu do titule jesenjeg šampiona. Ko zna, možda na leto i do Prve lige Republike Srpske. A sve je počelo kao iz najlepše bajke. Marko Tadić je centrirao sa desne strane, Radoslav Prljeta „pogurao“ loptu do Gorana Lukića koji uvek kada je igrao glavom bio je koristan sebi i drugima. Doneo je radost svom timu, činilo se da je otvorio seriju pogodaka lidera na tabeli.

Međutim, gosti su došli do izjednačenja tako što su izveli slobodan udarac skoro sa ivice kaznenog prostora, a Aleksandar Višić je dozu radosti usmerio i ka Omarskoj.

I sve što je viđeno kasnije, a posebno u drugom poluvremenu, odvijalo se na polovini gostiju. Pljuštali su udarci ka golu Mladena Jokića, ali je čuvar mreže Omarske izrastao u junaka meča. Suvereno je gospodario u svom prostoru. Pokušavali su Neđo Šuka, Nebojša i Radoslav Prljeta, Ratko Buljić, Marko Tadić, Miloš Ilić, Nenad Lazareski, ali Jokić je „kriv“ što domaćin bar pet puta nije rivala poslao na centar.

Treba reći da su igrači Omarske bili grubi, a prvotimci domaćina nervozni, pa od pet javnih opomena čak četiri su bile zbog „dugog jezika“.

Alfa Modriča je imala poslednji napad, a Omarska bod u džepu. Primer poštenog i čestitog delioca pravde, Velibor Gigović, gleda na časovnik. Miloš Ilić centrira pred gol Omarske, Dejan Nišević je želeo glavom da loptu pošalje u korner, pogodio je sopstvenu mrežu. Pokunjeni, gosti su krenuli sa centra, a Gigović je odmah svirao kraj utakmice.

Dakle, Modričani su kroz „iglene uši“ stigli do pobede, verovatno i do onog što su tako čestito zaslužili – titule šampiona fudbalske jeseni! Gosti mnogo bolji nego što njihov položaj na tabeli to govori.

Uvek su se veliki pokazivali u važnim trenucima!

Autor: Slađan JEREMIĆ
Foto i video: Vito Mrkonjić

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...