Home / NOVOSTI / HRONIKA / Komercijalista iz Modriče ukrao novac

Komercijalista iz Modriče ukrao novac

BANJALUKA – Policijska uprava Banjaluka podnijela je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv Stojana D. (32) iz Modriče, osumnjičenog da je kao rukovodilac i komercijalista u firmi “Maxima-trejd” Banjaluka nezakonito uzeo sebi novac tog preduzeća.

Policija ga, kako je saopšteno uz navođenje inicijala, tereti za pronevjeru i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Konkretno, on se sumnjiči da je od 1. februara 2014. do 10. marta prošle godine protivpravno uzeo dio novca od prodaje robe. Naime, dnevne pazare bio je dužan da deponuje na račun preduzeća.

Sumnjiče ga da je u nalozima za knjiženje prikrivao pravo stanje dnevnog prometa koji je registovan preko fiskalne kase.

Pritom je, kako ga sumnjiče, u poslovnim knjigama preduzeća umanjivao uplate kupaca, a novac zadržavao za sebe.

– Time je osumnjičeni stekao protivpravnu imovinsku štetu u iznosu od oko 181.380 KM – saopštila je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Izvor; Glas Regije

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Odličan start kviz ekipe „Svetosavci“ iz Modriče

Modriča, 30.01.2023. – Takmičari „Svetosavci“ iz JU Osnovne škole „Sveti Sava“ Modriča kako prethodne tri godine, tako i ove školske godine uzeli su učešće na međunarodnom kviz takmičenju „Nemanjići – ...