Home / NOVOSTI / HRONIKA / JESEN OBOJENA USPEHOM: Radoslav Prljeta i Alfa Modriča dominiraju na drugoligaškom „zapadu“ u Srpskoj

JESEN OBOJENA USPEHOM: Radoslav Prljeta i Alfa Modriča dominiraju na drugoligaškom „zapadu“ u Srpskoj

MODRIČA – Svi bi hteli do trijuma, a samo probrani i najuporniji budu uspešni. Povratnik u Alfa Modriču Radoslav Prljeta ove jeseni igra kao preporođen, sa još jednim brojem saigrača, pa i ne čudi što matični kolektiv briljira, lider je 2.lige Republike Srpske, grupa „Zapad“.

„Naš predsednik Petar Jelić, direktor Dragan Stević i generalni sponzor Ilija Jevtić imali su poverenje u mene. Valjda pamte moje igre iz ranijeg perioda dok sam nosio dres najdražih boja. Potom sam otišao u Tekstilac iz Dervente, Orašje, šamački i banjalučki Borac. Onda sam u ’gradu na Vrbasu’ bio sprečen da igram, dugo je sve trajalo, pojavili su se čvorovi. Vratio sam se u Modriču i nisam se pokajao“, referiše Radoslav Prljeta.

Samo promašene odluke izazivaju kajanje…

„Znao sam da je pravi potez da se vratim u Modriču. Bile su mi jasne ambicije rukovodstva našeg kolektiva. Petar Jelić je mlad čovek, ali dominira vizijom, energijom. Ima harizmu, sa lakoćom okuplja oko sebe kvalitetne ljude. Zato mu danas sve više ljudi veruje. I naši uspesi nisu slučajnost. Alfa Modriča se oslobađa svih problema i grabi ka Prvoj ligi Republike Srpske. Videćete, bićemo šampioni i vratićemo se u prvoligaško društvo“, optimista je Prljeta.

Modričani su nekada bili šampioni BiH, najlepši fudbal ove dejtonske tvorevine igrao se u Modriči.

„Naš klub će 22.aprila 2022.godine da navrši sto godina. Čuli smo od klupskog rukovodstva da se 2021.ili u godini kada budemo obeležavali vek postojanja kolektiva planiramo domoći Premijer lige BiH. Bilo bi lepo da se to i ostvari. Znam jedno: sve više igrača, zvučnih imena, zovu i ispoljavaju interesovanje da zaigraju kod nas. Tome doprinose naši poslednji rezultati, infrastruktura, igranje pod svetlošću reflektora, ali i činjenica da obaveze prema igračima blagovremeno se izvršavaju i ništa ne kasni ni jedan minut. To je srećna okolnost“, nastavlja Radoslav Prljeta.

Sreća i želja sportiste je otići u pečalbu. Zaigrati za veliki, poznati i bogati klub. Obezbediti sigurnu egzistenciju za stare dane.

„Ja se sada ne bavim takvim razmišljanjem. Igram u klubu gde sam fudbalski prohodao, radujem se uspesima, studiram i srećno sam zaljubljen u jednu Maju. Inače, zbog nje sam često u Beogradu. Dakle, zadovoljan sam ispunjenošću svog života. Pečalba u mom životu nije presudna. Spreman sam potpisati svoju privrženost klubu iz Modriče do kraja karijere. Samo bi Crvena zvezda mogla doći u obzir. Modriča je moja velika ljubav. To ne želim da skrivam, niti mogu. To je nešto jače od mene“, dodao je Prljeta.

U Modriči mu je, zapravo, sve!

„Roditelji, mlađi brat Nebojša koji igra u Modriči. Otac Đoko je nekada, tako kažu, bio super dobar desni bek i zadnji vezni fudbaler Radnika iz Hadžića. Brat i ja, te naš brat od tetke Vlado Koprivica, štoper Iskre iz Bugojna, rođeni smo na Ilidži. Međutim, suludo ratno vreme je udaljilo nas od rodnog grada. Onda se rodila ljubav prema Modriči, tu smo odrasli i tu ću ostati zauvek. Tu imam i dosta prijatelja. Svoje Gaju, Cea, Micka, Deju i još nekoliko njih koje nikada ne bih izneverio. Veruju i oni meni“, zaključio je Radoslav Prljeta.

Ponos modričkog fudbalskog sporta…

Slađan JEREMIĆ

ROĐENDANSKI POKLON
U nedelju će Radoslav Prljeta da navrši 24 godine. Istog dana će Alfa Modriča gostovati u obližnjem Vranjaku i,ako pobedi, da proslavi titulu jesenjeg šampiona. „Biće to moj najdraži rođendanski poklon. Važniji od mnogo toga. Vrednost od bisernog sjaja. Uspeh za ponos i svako poštovanje. Sve se poklopilo, rođendan i zatvaranje polusezone. Radovaću se kako se raduju deca“, kaže Prljeta. Iskreno i svojski…

RADOSLAV PRLJETA

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...