Home / NOVOSTI / HRONIKA / JEDAN OD NAJVEĆIH TALENATA U POSAVINI: Mali Luka Filipović već igrao protiv PSV-a, Liverpoola… *(VIDEO)

JEDAN OD NAJVEĆIH TALENATA U POSAVINI: Mali Luka Filipović već igrao protiv PSV-a, Liverpoola… *(VIDEO)

U rubrici «Predstavljamo mlade talente» danas imamo zadovoljstvo da Vas upoznamo sa jednim dječakom iz Skugrića (Modriča, BiH).

U pitanju je Luka Filipović, 12-godišnjak (rođen je 18.09.2007. u Doboju) koji je član BAAP Evrogol – Pelagićevo. Po mišljenju nekoliko poznatih stručnjaka koji su ga imali priliku gledati, jedan je od najvećih talenata u Posavini

Ljevak je i igra na poziciji zadnjeg veznog igrača. U ovom trenutku visok je 148 cm i težak 36 kg, a odličan je učenik škole «Sv. Sava» u svom mjestu.

Trenira od svoje 7 godine, a već je postigao mnogo zapaženih rezultata, gdje vrijedi istaći utakmicu protiv PSV-a (1:1), kao i meč s Liverpoolom, gdje je godinu dana starija generacija igrala protiv njih, pa su doživjeli minimalan poraz 1:0.

 

 

Fudbal igra od svoje 7 godine. Osvajao je mnogo turnira, a na nekoliko je proglašen igračem turnira (Brod, Brčko Bijeljina itd…) Sa ekipom je osvajao turnire u Poljskoj (Wroclav), Mađarska (Siofok), Austrija (Beč) i mnoge domaće turnire.

 

Trener sadašnji mu je legenda tuzlanske «Slobode» Ešref Jašarević i Luka želi da jednog dana bude fudbaler kakav je bio njegov fudbalski učitelj…

Izvor: fudbaltalent.com

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U TROPIC DJEČIJIM TRKAMA U MODRIČI UČESTVOVALO 200 MALIŠANA

Atletsko rekreativni klub Modriča protekle subote organizovao je po treći put atletsku trku u dužini od 10 kilometara. Manifestacija koja ima za cilj promovisanje zdravih životnih navika te kulturnih i ...