Home / NOVOSTI / HRONIKA / Javni poziv – Projekat za oporavak od poplava

Javni poziv – Projekat za oporavak od poplava

Prenosimo objavu sa internet stranice Opštinske uprave Modriča:

Projekat za oporavak od poplava objavljuje:

Javni poziv

za odabir korisnika i korisnica iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva, za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica uništenih ili oštećenih u poplavama 2014. godine.

 Javni poziv je otvoren od 9. oktobra do 9. novembra 2017. godine.

 Projekat za oporavak od poplava finansira Evropska unija, u saradnji sa vladama entiteta, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH), zajedno sa partnerskim nevladinim organizacijama, opštinama i gradovima. Projekat pomaže trajno stambeno zbrinjavanje i ekonomsko osnaživanje socijalno ugroženih kategorija stanovništva u poplavljenim područjima, kroz izgradnju i sanaciju individualnih stambenih objekata, pomoć maloj poljoprivredi, te kreiranje novih radnih mjesta u privatnom sektoru.

Prijavu na javni poziv mogu podnijeti fizička lica, odnosno nosioci domaćinstva za porodice, i to u mjestu prebivališta, u prostorijama opštine, odnosno gradske uprave. Formular za prijavu, sa kriterijima za odabir, može se preuzeti u prostorijama opštine ili gradske uprave, u centrima za socijalni rad i u mjesnim zajednicama. Formulari se mogu preuzeti i na web stranicama opština i gradskih uprava, te na web stranici UNDP-a u BiH: www.ba.undp.org.

Javni poziv

Prijavni obrazac

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...