Home / NOVOSTI / HRONIKA / Inicijativa za zeleniju i održivu budućnost *(VIDEO)

Inicijativa za zeleniju i održivu budućnost *(VIDEO)

Zamjenik načelnika Nikola Savić i predstavnik Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) Dario Milačak potpisali su danas, 12. oktobra 2020. godine Inicijativu za zeleniju i održivu budućnost koja ima za cilj sadnju sadnica na području lokalne zajednice.

 

Ovom Inicijativom nastoji se umanjiti problem zagađenja vazduha, zemljišta i vode. Sadnja drveća ima značajan uticaj ukoliko se preduzima redovno i u većem obimu. Drveće sprečava klizišta i eroziju tla, smanjuje rizik od poplava, obogaćuje vazduh, te pomaže u borbi protiv klimatskih promjena.

„UNDP je pokrenuo inicijativu sa jedinicama lokalne samouprave o sadnji raznoraznih sadnica na 125 lokacija u 15 lokalnih zajednica. Zasadiće se 10.000 sadnica pored riječnih korita, dvorištima bolnica, vrtića, škola, na izletištima i drugim lokacijama“, izjavio je Dario Milačak.

 

Na području opštine Modriča u toku ove godine biće zasađeno 625 sadnica na različitim lokacijama.

„U sklopu projekta zasadiće se nove sadnice na potezu između starog i novog mosta, oko škola, vrtića, stadiona i na drugim lokacijama gdje se okupljaju mladi. Želimo unaprijediti životnu sredinu, kako bi bila zdravija za naše građane. Zahvalio bih se UNDP za sve dosadašnje projekte na području opštine Modriča, u kojima su dali svoje učešće“, rekao je zamjenik načelnika Nikola Savić.

 

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...