Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO SRCEM ZA MODRIČU: PETROVDANSKA AKCIJA *(FOTO)

HO SRCEM ZA MODRIČU: PETROVDANSKA AKCIJA *(FOTO)

ako je u našem okruženju uobičajeno da svako selo ima svoj zborni dan ili narodno rečeno zbor ili molitvu. Naši članovi su obišli tri porodice na prostoru Tolise i Krčevljana i uručila tri paketa hrane i higijenskih namirnica. Kako je se bližio Petrovdan a koji je zbor u ovim selima odlučili smo da tri porodice pomognemo kako bi u boljim uslovima dočekali svoj zbor.  Ovoga puta obišli smo u dogovoru sa sveštenikom Slađanom  Savićem sledeće porodice:

Porodica Jovana Lukića živi u teškim uslovima  u kući koja nema ni kvalitetnog pristupnog puta. Jovan živi sa suprugom Slađanom te djecom Stanislav (18 godina) i Anđelija (16 godina). Veliki problem za ovu porodicu je taj što u kući niko ne radi, Jovan i Slađana često idu na dnevnicu ali svakako to nije dovoljno.U radu im uveliko pomaže  Stanislav koji je završio srednju školu za bravara ali i on ne uspijeva naći zaposlenje pa zajeno sa majkom i ocem brine o životinjama koje uzgajaju ili ide na rad ako ga neko pozove. Anđelija spada u red osoba sa posebnim potrebama i pohađa školu u posebnom odjeljenju u Osnovnoj školi ,,Sutjeska“. Pored svih problema prilikom ove posjete vidjeli smo da Anđelija svakodnevno pješači 6 kilometara u jednom pravcu do prve autobuske stanice kako bi išla u školu.

 

Savić Mara živi sa svoje dvije maloljetne ćerke Anđela (12 godina) i Gospa (10 godina. Ova porodica je ostala nesrećnim slučajem bez glave kuće,jer je suprug Marin i otac ovih lijepih curica da bi prehranio porodicu često išao da radi u šumi gdje ga je i zatekla smrt jer usljed prevrtanja traktora on gubi život i od tada  Mara brine o svoje dvije ćerkice da ih izvede na pravi put i da postanu dobri ljudi.

U samom njihovom komšiluku živi i porodica Savić u kojoj žive Krsta (36 godište), Mitra (39 godište), sin Luka i ćerka Mila. Ova porodica živi u veoma lošim uslovima u trošnoj kući koja je pod zubom vremena počela sama da se ruši i propada tako da je samo pitanje vremena kada će ova porodica ostati bez krova nad glavom.Pored toga što je kuća u veoma lošem stanju  i pored velike neimaštine jer niko ne radi ovoj porodici velike probleme zadaju i zdravstveni problemi ukućana.Krsta koji je glava kuće već duže vrijeme je bolestan,pored starosti koja ga je pritisla pa se otežano kreće.Pored problema sa hodanjem Krsta je izgubio vid pa možemo reći da je i slijep. Njegova supruga Mitra je nepokretna i po cijeli dan provodi u krevetu,a uz pomoć ćerke i sina odlazi do toaleta.Sin Luka boluje od PTSP sindroma i primoran je uzimati velike količine lijekova koji svakako nisu jeftini.O svim ukućanima brine ćerka Mila koja je za sada zdrava ali ipak zbog brige o ocu i majci ne može ništa da radi osim da hrani životinje koje uzgajaju kako bi preživljeli.

 

U realizaciji ove akcije učestvovali su: Mitar Kršić, Mirko Đurić, Milica Đurić, Danijela Ilić i omladinke Jelena Đurić i Teodora Vidović.

Po završetku ove akcije Danijela Ilić rekla je:
–  “Evo u već nekoliko akcija učestvujem kao član Humanitarne organizacije,,Srcem za Modriču“ i zaista mi je drago da bar na ovaj način mogu pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna. U svakoj akciji ne možemo ostati ravnodušni jer svaka porodica je posebna emotivna priča,pa evo danas posjetišmo jednu veoma udaljenu porodicu,pa porodicu gdje djeca žive bez oca,pa na kraju porodicu u kojoj su od četiri člana,tri bolesna. Nikako ne možete ostati ravnodušni i zahvaliti se Bogu na svemu što nam daje a i svim ljudima koji dajući novac kroz Srcem za Modriču pomažu ove ljude.” – rekla je Ilićeva.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...