Home / NOVOSTI / HRONIKA / Foto: Novogodišnji prijem u Tarevcima *(FOTO)

Foto: Novogodišnji prijem u Tarevcima *(FOTO)

U četvrtak 28.12.2017.god. u sali Omladinskog doma Tarevci upriličen je svečani novogodišnji prijem za privrednike, predstavnike društvenih organizacija i perspektivnu omladinu. Organizator ovog događaja i ove godine je Udruženje „4T“ Tarevci-Modriča.

Moderatori skupa su u uvodnom obraćanju napravili presjek ukupnih rezultata i postignuća u prethodnom periodu. Ali, bez obzira što se radilo o svečarskoj prilici, nije moglo a da se ne pomenu i svakodnevni problemi koji u značajnoj mjeri utiču da rezultati ne budu još bolji.
Ovo je, svakako, bila prava prilika da se istaknu najuspješniji i da im se uruče prigodna priznanja. Tako su odlukom Upravnog odbora udruženja „4T“ ove godine dodijeljene zlatne plakete:

  • Humanitarnom udruženju dijaspore “Rodni kraj” za izvanredne rezultate i nesebičnu pomoć i podršku osobama u teškom stanju, na području opština Odžak, Vukosavlje i Modriča.
  • Kulturno-umjetničkom društvu “Ševko Avdić” Tarevci za izvanredne rezultate na očuvanju tradicije, radu sa omladinom i organizaciji kulturno-zabavnog života.
  • Nerminu Mešanoviću za izvanredan doprinos održivom povratku, nesebičnim učešćem u velikom broju projekata obnove i obezbjeđenju radnih mjesta za povratnike.

Vrijedno je, također, istaknuti da se skupu odazvao veliki broj zvanica tako da je sala Omladinskog doma u Tarevcima i ovog puta bila prepuna.
Organizatori ne kriju zadovoljstvo činjenicom da je sve prošlo u skladu sa planiranim protokolom, ali i činjenicom da su svi učesnici izrazili zadovoljstvo što su bili dio ove svečane prilike te da su mogli podržati nagrađene ali i razmjeniti iskustva sa drugima o svojim poslovnim aktinostima i o ograničavajućim okolnostima trenutka.
Svi su podržali orgnizatore u nakani da to i ubuduće organizuju što je svojevrsna potvrda dobre organizacije ali i potrebe učesnika da se sreću, druže i razmjenjuju iskustva.
U prilogu se nalaze fotografije sa ovog događaja.

Izvor: Tarevci.info / Asmir Bungur

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...