Home / NOVOSTI / HRONIKA / DŽEPINI FUDBAL U DŽEPU – Vranjak – Laktaši 2:1 (1:0)
UTAKMICA VRANJAK - LAKTAŠI

DŽEPINI FUDBAL U DŽEPU – Vranjak – Laktaši 2:1 (1:0)

Stadion:“Centar“. Gledalaca: 250. Sudija: Bojan Džepina(Prijedor) 6. Strelci: Savkić u 24.i Rakić(11 m) u 64.minutu za Vranjak, Lekić u 55.minutu za Laktaše. Žuti kartoni: Rakić, Gajić, Gerusi(Vranjak), Savić, Šipovac, Lekić, Sukara(Laktaši). Crveni kartoni: Aleksandar Gajić(Vranjak) i Bojan Trninić(Laktaši) u 90.minutu.

VRANJAK: Lukanović 7, Janković 7.5(od 89.min.Ristić -), Ne.Savić 7.5, Trepić 7, Gajić 7.5, Rakić 7.5, Gerusi 6.5(od 75.min.Sl.Stojanović -), Vidović 6(od 57.min.Vajkić 6), Mikelini 7, Savkić 7.5, D.Savić 7.

LAKTAŠI: Metlar 6.5, Telić 6, Šipovac 6, Trninić 5, Popović 5.5(od 76.min.Sukara -), Savić 6, Matić 5.5(od 69.min.Erceg -), Bursać 5.5, Lekić 6.5(od 83.min.Bujak -), Banjac 5.5, Radetić 5,5.

Igrač utakmice: Ljubomir Rakić(Vranjak) 7,5.

 

MODRIČA – Oktobarsko sunce je vranjačkom nedeljnom popodnevu dalo zlatnu boju, ali je sudija Bojan Džepina sve do kraja u sivo obojio. Jedan od derbija kola drugoligaškog „Zapada“ zaslužuje da se prednost da fudbalskoj lepoti, pa će ovaj izveštaj biti posvećen golovima i najvažnijim momentima.

Prvo je u 24.minutu Aleksandar Gajić, ponajbolji akter prvog poluvremena, idealno poslužio Spasoja Savkića, ovaj postiže lep pogodak i donosi veliko slavlje. Onda je Gajić u 44.minutu loptu koja je bila u autu malo odgurnuo, dotrčao je arbitar i pokazao mu žuti karton. Potom je odbrana domaćina delovala indolentno u 55.minutu, a Slađan Lekić poravnava rezultat. Onda je jedan igrač Laktaša u 58.minutu  namerno igrao rukom, arbitar je pokazao na „belu tačku“ sa koje Igor Gerusi pogađa stativu. Domaćin je krenuo na sve ili ništa, pa su pljuštali udarci ka golu odličnog Vedrana Metlara. U 64.minutu lopta je išla ka praznom golu, ali je Mihailo Šipovac zaustavio namerno rukom kako bi sačuvao svoju mrežu. Zaradio je žuti karton, jeftino je prošao, ali je sa „bele tačke“ Ljubomir Rakić pogodio i cilj i pobedu i tri boda zlatne vrednosti.

Kada se očekivao kraj utakmice, Bojan Trninić je srušio Spasoja Savkića blizu aut linije, u visini kaznenog prostora gostiju. Kako bi dobio na vremenu, vukao ga je za noge u nameri da ga prenese preko aut linije. U tom trenutku je prišao Gajić da zaštiti saigrača, Trninić ga je odgurnuo u predelu grudi, ali je sudija Bojan Džepina Trniniću pokazao direktno crveni, a Gajiću drugi žuti karton.

Prvotimac domaćina je emotivno doživeo isključenje, prvo u karijeri, potekle su suze, a najvatreniji navijači Vranjaka počeli su da skandiraju:“Gaja, majstore!“

Tako je ona zlatna boja sa početka utakmice posivila pre kraja, zbog sudijskog neznanja, možda i namere.

Smračilo se i pre mraka…

Slađan JEREMIĆ

DUŽNA POŠTA
Pre početka utakmice odata je dužna pošta Zoranu Zelincu (46), ranijem igraču dugopoljske Sloge i predsedniku ovog trećeligaša koji je u subotu preminuo nakon kraće i teške bolesti, a sahranjen u nedelju na groblju “Pepište” u Dugom Polju kod Modriče. Zoran Zelinac bio je prijatelj velikog broja ljudi, pa tako I meštana Vranjaka, te FK”Vranjak”.
Dobrog je teško zaboraviti…

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...