Home / NOVOSTI / HRONIKA / Druga ulična trka u Modriči *(FOTO+VIDEO)

Druga ulična trka u Modriči *(FOTO+VIDEO)

U Modriči je u subotu, 29. juna 2019. godine održana Druga ulična trka „Alfa“.  Na trci je učešće uzelo preko 300 takmičara iz 8 zemlja. Staza je bila duga 10 kilometara, a takmičenje je održano u više kategorija. Start i cilj trke bili su na Trgu Dr Milana Jelića gdje su uručeni pehari, medalje, te novčane nagrade najbolje plasiranim atletičarima. Trku je pratio veliki broj navijača.

Pobjednik u muškoj konkurenciji bio je Osman Junuzović iz Doboj-Istok koji je deset kilometara pretrčao za 31 minut i 29 sekundi. „Prije svega zahvaljujem se organizatorima što su me pozvali. Ja sam i juče imao trku u Živinicama gdje sam pobijedio. Došao sam ovdje iz punog treninga. Staza je bila sjajna i oduševljen sam atmosferom ovdje. Prvi put sam na trci u Modriči, a nadam se da ću i sljedeće godine doći da branim titulu,“ rekao je Junuzović, koji je i reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Drugo mesto u muškoj konkurenciji osvojio je Srđan Samardžić koji je 10 km pretrčao za 33 minute i 25 sekundi, dok je treći kroz cilj prošao Božidar Vujić samo 5 sekundi nakon drugoplasiranog takmičara.

U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je Lusia Kimani iz  Prijedora koja je istu stazu pretrčala za 37 minuta i 10 sekunde i time odbranila prošlogodišnju titulu prvaka. Drugo mesto osvojila je Biljana Cvijanović koja je do cilja stigla za 37 minuta i 35 sekundi, a trećeplasirana takmičarka je bila Amela Trožić koja je 10 km pretrčala za 40 minuta i 49 sekundi.

Organizator trke bio je  Atletsko – rekreativni klub „Modriča“. Predsjednik kluba Danilo Vasiljević zadovoljan je ovogodišnjom atletskom uličnom trkom. „Danas su se takmičila djeca koja tek prohodaju do gospodina Vojvodića iz Osijeka koji ima 75 godina tako da je on najstariji učesnik trke. Ja nisam kompentetntan da ocjenjujem trku, na meni i drugim ljudima iz organizacije je bilo da sve pripremimo i omogućimo najbolje uslove, a drugi će da sude“, rekao je Vasiljević.

U okviru Druge atletske trke održano je i takmičenje za najmlađe, gde je učestvovalo preko 200 takmičara u pet kategorija.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

 

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

ULIČNA TRKA 1. DIO

ULIČNA TRKA 2. DIO

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...