Home / NOVOSTI / BiH / Dragan Pajić (DNS): Hitno sistemski riješiti finansijsku podršku porodici sa djecom

Dragan Pajić (DNS): Hitno sistemski riješiti finansijsku podršku porodici sa djecom

Kandidat za narodnog poslanika Dragan Pajić (DNS)  iz regije Posavina (Derventa, Modriča, Brod i Vukosavlje)  zalaže se za hitno sistemsko rješavanje finansijske podrške  porodicama sa djecom (novčane naknade,besplatan vrtić,besplatne knjige i prevoz u školi,podrška trenutnim i budućim majkama…..) koje predstavljaju najzdraviji segment izgradnje našeg društva.

Na pitanje našeg portala na koji način misli da sprovede ovu ideju, Dragan Pajić je izjavio:

” U predstojećem periodu potrebno je sistemski riješiti finansijsku podršku porodici sa djecom kao stubom razvoja našeg društva.

Pravo na finansijsku podršku porodici sa djecom ostvarivati kroz: naknada plate za vrijeme porodiljskog odsustva i  odsustva radi njege djeteta, naknade po osnovu rođenja i njege djeteta, finansiranje troškova boravka djece u predškolskoj ustanovi , sufinansiranje troškova za knjige i prevoz u osnovnoj i srednjoj školi.

Posebnu brigu treba povesti o budućim majkama i putem direktne finansijske podrške obezbjediti im krevetac, pelene i adaptirano mlijeko tokom prvih 12 mjeseci nakon porođaja.

Uporedo sa ovim potrebno je uspostaviti efikasnije novčane i druge kazne za poslodavce koji su skloni da diskriminišu žene radnice, naročito po osnovu materinstva, odnosno trudnoće.

Ove mjere trabju da podstakne rađanje dece i poveća natalitet u Republici Srpskoj, u praksi još više stimulisati i žene i muškarce – potencijalne roditelje, da se odluče na rađanje dece i proširenje porodice.”

Na naše pitanje šta misli o rezultatima istrazivanja u kojima on slovi kao jedan od favorita za osvajanje direktnog poslanika, kandidat za Narodnog poslanika RS iz Dervente ispred DNS-a Dragan M. Pajić dao je sledeću izjavu:

“Birači su prepoznali energiju i optimizam koji se nalazi u Programu DNS-a i njenog predsjednika Marka Pavića te uopšte ne čudi podrška građana Posavine od preko 15% za našu stranku.

Naša predkampanja je bila bazirana na modelima povećanja životnog standarda građana (korišćenje IPA EU fondova) , afirmaciju mlađe populacije i privlačenje stranih investicija kroz budući pilot projekat “Bescarinska zona Derventa-Brod-Modriča” i to će biti u fokusu i tokom predizborne kampanje.

Nama ostaje da u fer izbornoj kampanji potvrdimo trenutni rejting te da Posavina i Derventa dobiju direktnog poslanika ispred DNS-a čime će činiti nezaobilazan faktor pri donošenju ključnih odluka za opštine u Posavini.”

Izvor: posavinainfo.com

Napomena: plaćena / promotivna objava

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...