Home / NOVOSTI / HRONIKA / Domu zdravlja Modriča uručen ultrazvučni aparat *(FOTO+VIDEO)

Domu zdravlja Modriča uručen ultrazvučni aparat *(FOTO+VIDEO)

Domu zdravlja Modriča uručen je danas, 8. jula 2020. godine savremeni ultrazvučni aparat sa tri sonde; linearnom, abdominalnom i kardiološkom. Vrijednost ove donacije je oko 35 hiljada maraka. Ultrazvučni aparat je donacija iz sredstava Ambasade Kraljevine Norveške, a realizuje se kroz program UNDP-a. Novi aparat doprinijeće bržoj i lakšoj dijagnostici kod pacijenata koji se leče u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Danas smo dobili jedan fantastičan aparat. Radi se o mobilnom ultrazvuku  renomiranog proizvođača iz Amerike „General Electric“. Jako je bitno što je uređaj mobilan jer mi nemamo dovoljan  broj ultrazvučnih aparata u našoj ustanovi, tako da će on biti pristupačan na svim odjeljenjima jer nas dosta radi sa ultrazvukom. Uz ovaj aparat smo dobili tri sonde: linearnu, abdominalnu i kardiološku, tako da zaista možemo ozbiljnije stvari da radimo. Ja sam zaista srećna zbog ovoga jer ovakav uređaj već odavno treba Odjeljenju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Zahvalila bih se Opštini Modriča, Odjeljenju za privredu koje već godinama ima dobru saradnju sa UNDP-om i naravno UNDP-u prije svega na prepoznatoj potrebi za Dom zdravlja“, rekla je Tamara Stevanović – Bojković, načelnik Odjeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Domu zdravlja.

 

Donaciju, koja predstavlja rezultat dugogodišnje saradnje UNDP-a i opštine Modriča Domu zdravlja na upotrebu predao je Siniša Ubiparipović, šef regionalne kancelarije UNDP-a Doboj i načelnik Modriče Mladen Krekić.

„Ovo je jedna u nizu donacija zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Radi se o ultrazvučnom aparatu čiji su donatori Vlada Kraljevine Norveške. UNDP i generalno UN u BiH se postavio kao partner kako zdravstvenim ustanovama tako i međunarodnim donatorima u osnaživanju kapaciteta za borbu protiv KOVID 19 u BiH. Donacija će biti još i nastavljamo dalje saradnju sa svim zdravstvenim ustanovama na svim nivoima vlasti u BiH“, rekao je Siniša Ubiparipović.

 

„Ovo je jedan lijep dan za sve, pogotovo za Dom zdravlja i naše građane kojima je ovo prijeka potreba. Ovaj aparat  ima tri mogućnosti koje su vrlo širokog spektra. Mi sa UNDP-om imamo fantastične odnose. Ti ljudi su nam pomagali kada nam je bilo najteže u vrijeme poplava, humanitarnih akcija i drugih aktivnosti. UNDP je bio sa nama, bio je u ovom gradu kada nam je bilo teško. Ne smijemo zaboraviti da je ova donacija finansirana iz sredstava Vlade Kraljevine Norveške, a realizovana kroz program UNDP-a. Aparat će biti od koristi Domu zdravlja i predstvlja pomak naprijed u ovoj sveukupno teškoj situaciji“, izjavio je načelnik Krekić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Ovo je naš video snimak.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...