Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dodjela nepovratnih novčanih sredstava borcima VRS za stambeno zbrinjavanje *(VIDEO)

Dodjela nepovratnih novčanih sredstava borcima VRS za stambeno zbrinjavanje *(VIDEO)

Načelnik opštine Mladen Krekić organizovao je danas, 28. novembra 2019. godine uručenje rješenja o dodjeli nepovratnih novčanih sredstava za stambeno zbrinjavanje, za 41 borca VRS. Novčana sredstva su dodijeljena licima koji su u fazi gradnje   porodične kuće, uređenje prostora za useljenje i sanaciju stambenog objekta.

Događaju su prisustvovali zamjenik načelnika Nikola Savić, načelnica Odjeljenja za boračko – invalidsku zaštitu i opšte poslove Bosa Novaković i članovi stambene komisije boračko – invalidske zaštite.

O radu i preduzetim aktivnostima u oblasti boračko – invalidske zaštite govorila je načelnica Novaković, a obratio im se i načelnik Krekić.

Načelnik opštine Modriča je raspisao Konkurs za stambeno zbrinjavanje. Ove godine konkurs za stambeno zbrinjavanje boraca VRS objavljen je dana 4. septembra 2019.godine i bio je otvoren do 21. oktobra 2019. godine.  Borci VRS prijavljivali su se u predviđenom roku putem mjesnih boračkih organizacija. Akcenat stambenog zbrinjavanja bio je usmjeren ka borcima VRS koji nisu stambeno zbrinuti, koji se nalaze  u fazi gradnje porodične kuće, uređenje prostora za useljenje i sanaciju stambenog objekta. Prioritet su imali borci prve kategorije.

Na prijedlog MBO i Predsjedništva opštinske boračke organizacije Modriča dostavljena su 44 zahtjeva boraca VRS. Stambena komisija boračko- invalidske zaštite opštine Modriča, izašla je po svakom zahtjevu na lice mjesta, sačinila zapisnik, utvrdila stepen stambene zbrinutosti, procijenila opravdanost zahtjeva i predložila visinu nepovratnih novčanih sredstava. Za 41 borca je udovoljeno zahtjevu  a tri zahtjeva su odbijena. Od 41 bespovratne novčane pomoći, 34 su dodijejeljene borcima prve kategorije od kojih su 4 ratni vojni invalidi, 4 borca drugih kategorija od kojih su 3 ratna vojna invalida, a 3  su dodijeljene porodicama umrlih boraca prve kategorije. Novčana sredstva su dodijeljena u iznosu od 500 KM do 1 000 KM. Predsjedništvo Opštinske boračke organizacije Modriča na sjednici održanoj 8. novembra 2019. godine dalo je saglasnost na predloženu pomoć i  spisak odobrenih novčanih sredstava uručilo svim predsjednicima Mjesnih boračkih organizacija.

Ove godine je planirano 30.000,00 KM za stambeno zbrinjavanje boraca VRS.

„Ovo su skromni ljudi kojima je potrebno pomoći. To nije pretjerano veliki iznos, voljeli bi da je  mnogo više ali je to trenutno u okviru naših mogućnosti. Juče smo na lokalnom parlamentu usvojili Odluku o dopunskim pravima boraca, porodica poginulih boraca i vojnih invalida“, istakao je načelnik Krekić.

„Danas mi je uručeno rješenje o dodjeli bespovratne novčane pomoći. I do sada sam ostvarivao ovakav vid pomoći. Sredstva ću ulažiti u adaptaciju kupatila kako bih ga prilagodio svojim potrebama jer sam ratni vojni invalid. U domaćinstvu imam sedam članova. Zahvaljujem se svima koji su omogućili da dobijem ova sredstva“, izjavio  je Nedeljko Dujković, borac prve kategorije i invalid četvrte kategorije.

„Zahvalio bih se Mjesnoj boračkoj organizaciji Modriča 3, Opštini i načelniku opštine na bespovratnim novčanim sredstvima koje sam dobio. Pomoć će mi zaista dobro doći“, rekao je Radenko Lazić, borac prve kategorije.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...