Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dodjela nepovratnih novčanih sredstava borcima prve kategorije za stambeno zbrinjavanje *(VIDEO)

Dodjela nepovratnih novčanih sredstava borcima prve kategorije za stambeno zbrinjavanje *(VIDEO)

Načelnik opštine Mladen Krekić organizovao je 29. novembra 2018. godine uručenje rješenja o dodjeli nepovratnih novčanih sredstava za stambeno zbrinjavanje za  19 boraca VRS-e prve kategorije koji su u fazi gradnje porodične kuće.

Odlukom o dopunskim pravima boraca , porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida utvrđeno je deset vrsta prava, pored kojih i pravo na stambeno zbrinjavanje boraca prve kategorije.

Za stambeno zbrinjavanje boraca prve kategorije u 2018. godini izdvojeno je 20.000,00 KM iz budžeta opštine.

Načelnik opštine Modriča u poslednjih dvanest godina  raspisuje opštinski konkurs za stambeno zbrinjavanje. Ove godine konkurs za stambeno zbrinjavanje raspisan je za borce I kategorije koji se nalaze u fazi gradnje kuće. Borci prve kategorije prijavljivali su se u predviđenom roku putem mjesnih boračkih organizacija. Akcenat stambenog zbrinjavanja bio je usmjeren ka borcima prve kategorije koji nisu stambeno zbrinuti,  stanuju u tućim kućama a  u fazi su gradnje porodične kuće.

„Odlukom o dopunskim pravima želimo dodatno pomoći porodice poginulih boraca, ratne voje invalide i borce. Navedenom odlukom obuhvaćena je pomoć za stambeno zbrinjavanje. Danas smo uručili rješenja o novčanoj pomoći za 19 boraca. Nisu to velika sredstva ali želimo da damo svoj doprinos i pomognemo koliko je u našoj moći“, istakao je načelnik Krekić.

Na prijedlog MBO i Predsjedništva opštinske boračke organizacije Modriča dostavljena je prijava za 21 borca VRS, od kojih je 19 odobreno, a dva odbijena iz  razloga što Stambena komisija smatra da su predloženi borci stambeno zbrinuti.

Stambena komisija boračko invalidske zaštite opštine Modriča, izašla je po svakom zahtjevu na lice mjesta, sačinila zapisnik, utvrdila stepen stambene zbrinutosti, procijenila opravdanost zahtjeva i predložila pojedinačnu odovarajuću pomoć. Odobrene su novčane pomoći u iznosu od 500 do 1.500 KM.

„Danas mi je uručeno rješenje za novčanu pomoć od 1.500 KM. Ta sredstva će mi mnogo značiti jer sam u fazi izgradnje nove porodične kuće. Obratio sam se Mjesnoj boračkoj organizaciji za pomoć, oni su moj prijedlog proslijedili i odobrena mi je pomoć. Ovim putem im se zahvaljujem, kao i opštini Modriča“, rekao je Novak Petrović iz Vranjačke Trebave, borac prve kategorije.

 

„Opština Modriča je izašla u susret borcima prve kategorije i ja sam im zahvalan. Naša lokalna zajednica vodi ručuna o borcima. Sredstva koja sam dobio uložiću u stvaranje boljih uslova za život moje porodice, završetak porodične kuće“, izjavio je Dragan Joksimović iz Modriče, borac prve kategorije.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...