Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dezinfekcija javnih površina *(FOTO+VIDEO)

Dezinfekcija javnih površina *(FOTO+VIDEO)

Zaključkom Opštinskog štaba za vanredne situacije vrši se dezinfekcija glavnih i sporednih  ulica , trotoara i stubišta u stambenim zgradama.

Danas,  29. marta vrši se dezinfekcija sporednih gradskih ulica i trotoara.  Decinfekciju vrše poljoprivrednici sa svojom mehanizacijom u sardnji  sa opštinom Modriča i AD „Komunalac“.

„Ovdje se nalazi desetak poljoprivrednika sa područja naše opštine koji su se dobrovoljno odazvali akciji. Juče su dezinfikovane glavne gradske ulice, a danas će sporedne ulice, trotoari, prilazi zgradama, zelene površine u parku i igrališta.  Vrši se i dezinfekcija stubišta strambenih zgrada. Sve ovo radimo s ciljem zaštite zdravlja naših građana. Pomenute akcije ćemo raditi možda i jednom sedmično.Situacija je veoma ozbiljna i moramo biti zaista disciplinovani. Ponovo molim građane, a posebno starije osobe da ne izlaze napolje, jer isključivo od nas zavisi kako će se situacija dalje odvijati“, istakao je načelnik Krekić.

„Dobrovoljno sam se odazvao akciji da učestvujem u dezinfekciji grada. Pridržavamo se uputstava medicinskog osoblja“, rekao je Nikola Mišić, poljoprivrednik iz Skugrića.

Dezinfekciju glavnih gradskih ulica je izvršio AD „Komunalac“ u subotu, 28. marta u popodnevnim časovima.

 

Istog dana nastavljena je dezinfekcija stubišta stambenih zgrada. Vršena je u večernjim časovima od 20.00 do 22.00 časa i dezinfikovana je oko jedne trećine stubišta. Dezinfekcija se nastavlja i naredna dva dana u istom vremenskom periodu dok se ne dezinfikuju svi ulazi i stubišta stambenih zgrada.

 

Danas će posle 18.00 časova biti dezinfikovani i gradski parkovi, dječija igrališta i druge površine gdje nije bilo moguće prići sa većim mašinama.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je naš rad, Modričainfo produkcija.

 

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...