Home / NOVOSTI / HRONIKA / Detalji kobne pijanke u Modriči: Premlaćen štapom pa umro u bolnici

Detalji kobne pijanke u Modriči: Premlaćen štapom pa umro u bolnici

MODRIČA – Uroš Janković (83) iz mjesta Dugo Polje, opština Modriča, uhapšen je zbog sumnje da je 13. januara naveče u svojoj kući drvenim štapom i cjepanicom po glavi premlatio poznanika Branka Babića (70), koji je sutradan ujutru umro u dobojskoj bolnici.

Uz navođenje inicijala Jankovića, iz dobojske policije saopšteno je da je osumnjičen za ubistvo.

Ljubomir Curkić, patolog koji je izvršio obdukciju tijela Babića, kaže da je utvrdio da on ima višestruke povrede glave, te prelom nosnih kostiju, ali i prelom kosti šake.

– Ali, to nisu smrtonosne povrede, odnosno nema nijedne povrede koja je dovela do smrtnog ishoda. Nema preloma kosti lobanje, ni oštećenja mozga, niti mu je povrijeđen ijedan unutrašnji organ. Vidjeće se da li je u pitanju trovanje alkoholom, pošto je dosta pio, ali se najvjerovatnije radi o zastoju srca – rekao je Curkić za “Nezavisne”.

Po riječima mještana, cijelog kobnog dana, 13. januara, Uroš i Branko su zajedno pili. Mještani kažu da se Janković i Babić dugo poznaju i druže, te da su se u subotu naveče najvjerovatnije posvađali pa je situacija izmakla kontroli i okončala se tragedijom.

– Tada je Janković, nešto poslije 22 časa, dohvatio drveni štap i cjepanicu koje je našao pored šporeta te Branka više puta udario u glavu. Razbio mu je glavu – pojašnjava mještanin za “Nezavisne”.

Galamu, psovke i udarce u kući Jankovića čuo je komšija, koji je tada dotrčao do kuće, gdje je ugledao Babića kako leži u besvjesnom stanju te nazvao njegovog sina, a ovaj je pozvao policiju.

– Uz policiju, u kuću Jankovića došla je i Hitna pomoć te je preuzela Babića. Ukazana mu je ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici, gdje je usljed zadobijenih povreda umro u nedjelju ujutru – otkriva izvor “Nezavisnih”.

Nezvanično saznajemo da je Janković odranije poznat policiji po nasilnom ponašanju, a baš takvim ga opisuju i mještani.

– To je nikakav čovjek. Bio je kavgadžija i tukao se često… Ma siledžija teški! Sam živi, rastao se davno od žene, koja ga je napustila. Ima kćerke koje su se poudale – priča jedan mještanin.

Mještani kažu da dvojica staraca nisu bili u ranijem sukobu, a zašto su se posvađali u noći između subote i nedjelje niko ne zna.

– Znam da su cijeli taj dan pili ovdje kod zadruge, a onda su otišli kod Uroša Jankovića u kuću, gdje su nastavili piti. Tu su se zavadili, a onda je Uroš uzeo neku toljagu te Branka udario i razbio mu glavu – ispričao je za “Nezavisne” jedan komšija koji nije želio da se predstavi.

Branko, po riječima mještana, ima suprugu, ali i kćerku, koja je udata u Srbiji, te sina koji živi u Dugom Polju.

– Pričaju ljudi da je Brankov sin te noći bio kod kumova, a kada su mu javili došao je do Uroševe kuće, gdje je kod Uroša našao paliju u rukama – kazuju mještani, te dodaju da će Branko biti sahranjen u utorak.

Izvor: Glas Regije

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...