Home / NOVOSTI / HRONIKA / ČUDO PODNO MAJNE: FK Alfa Modriča ponovo sija na fudbalskom nebu

ČUDO PODNO MAJNE: FK Alfa Modriča ponovo sija na fudbalskom nebu

Sada i ovde

Nikla na livadi, današnja Alfa Modriča izrasla je u stablo sportskih ushićenja gde su umesto najslađih plodova sazrevale pobede koje su klub iz grada podno Majne vinule u veliki fudbalski svet.

U poslednjoj deceniji minulog veka, tada je valjda bilo i najteže, jedan čovek je ispoljio viziju, uložio energiju, obezbedio uslove, odredio saradnike koji mogu i znaju i kolektiv iz Modriče počeo je da raste i napreduje. Izgrađena je moderna infrastruktura po evropskim zahtevima i ukusima, usledile su pobede, velike i male, osvajani su trofeji, igrao najlepši fudbal u celoj Bosni i Hercegovini, nastupalo na međunarodnoj sportskoj sceni.

Hvala ti, Milane Jeliću!

Onda je ovaj Modričanin i ljudski gorostas zauvek zaplovio svojim morima, svako je pošao na svoju stranu, neki su u opštem haosu i rasulu pokušali da „traže sebe“. Klub svetle prošlosti ostao je bez prijatelja , bez oslonca, bez sigurnog izvora finansiranja.

Bez igde ičega!

Usledila su silna posrtanja, ispadanja iz „elite“ BiH i prvoligaškog društva. Pretilo je ono najgore – gašenje!

Letos su ljudi, ništa bez njih, seli i dogovorili se: hoćemo trijumfe, povratak na staze uspeha, želimo dobro i sreću!

Kormilar pobedničkog broda je Petar Jelić. Genetika je nauka budućnosti, pa se u perspektivi može očekivati povratak na staze stare slave.

Petar danas plete novu priču od ambicija, pobeda i potpune dominacije. Alfa Modriča je lider drugoligaškog „Zapada“, smeši joj se najeminentnije takmičenje u Srpskoj, a sada se nazire puni sjaj i u najmasovnijem klupskom takmičenju Srpske.

Petrova podrška u potpredsedniku i direktoru kluba, Iliji Jevtiću i Draganu Steviću, kvalitet u igračkom kadru, rad i trud struke i opredeljenost navijača da pruže punu podršku nekadašnjem fudbalskom džinu od Alfa Modriče stvaraju novu dimenziju posebnosti.

Kapiten i veteran Bojan Tripić, pouzdani Nenad Lazareski i Goran Lukić, sve bolji Marko Tadić, pa braća Prljeta jer ovo je njihovo vreme, te „zlatna koka“ Neđo Šuka, ali i svi drugi mladići koji Modriču nose u glavi, srcu i duši načinili su juče (sreda) podvig u prvoj utakmici polufinala Kupa RS.

Pobedivši premijerligaša iz Bijeljine u srcu Semberije svima su dali do znanja da se na njih mora ozbiljno računati. Trijumf nad Radnikom, koji je uz Borac i najtrofejniji u Kupu RS, senzacija je samo za neupućene. Očekivani razvoj događaja je za sve koji izbliza posmatraju modričku fudbalsku svakodnevicu.

Modričani su sada korak bliže ka finalu, tamo su do sada tri puta boravili i jednom se radovali.

A, opet, uspeh u prvenstvu je ispred svih prioriteta. Budu li odlučivali kvalitet i sportska etika, Alfa Modriča će od leta biti prvoligaš Srpske.

I novo fudbalsko čudo podno Majne…

Slađan JEREMIĆ

PISE SLADJAN JEREMIC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...