Home / NOVOSTI / HRONIKA / 40. godina od osvajanja šampionske titule u odbojci *(FOTO+VIDEO)

40. godina od osvajanja šampionske titule u odbojci *(FOTO+VIDEO)

Odbojkaški klub Modriča ove godine proslavlja 40. godina od osvajanja šampionske titule u bivšoj Jugoslaviji. Povodom toga u subotu, 14. septembra organizovan je turnir u odbojci u Sportskoj dvorani.

Turnir je zvanično otvorio načelnik opštine Mladen Krekić.

Na turniru je učestvovala OK  „Rijeka“ iz Rijeke, klub protiv koga je OK Modriča odigarao presudnu utakmicu 1979. godine za osvajanje šampionske titule. Osim njih učestvovali su OK „Crvena zvezda“ iz Beograda, OK „Kakanj“ iz Kaknja, kao i domaćin OK Modriča.

OK „Rijeka“ je pobjednik finalne utakmice koju je odigrao sa OK „Crvena zvezda“.

Svečana akademija povodom ovog značajnog događaja održana je u večernjim časovima u Kino sali Srpskog kulturnog centra. Akademiji su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić, zamjenik načelnika Nikola Savić, načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević, rukovodstvo OK Modriča, igrači i rukovodstvo šampionske ekipe iz 1979., ekipe koje su učestvovale na turniru i građani.

Na Akademiji su uručena priznanja za velike odbojkaše i rukovodstvo OK Modriča, učesnicima i zaslužnima za organizovanje turnira.

„Bilo je ovo prekrasno veče sa puno emocija. Ponosan sam što sam iz Modriče. Podsjetili smo se šta su naši sugrađani uradili te davne 1979. godine a postigli su veliki podvig. Biti šampion bivše Jugoslavije pored tako velike konkurencije je zaista nešto veličanstveno. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji kao i ekipama koje su došle iz Rijeke, Beograda i Kaknja i učestvovale na  turniru“, rekao je načelnik Krekić.

„Šampionska ekipa je postavila ljestvicu tako visoko da je mi vjerovatno nećemo više moći dostići. Mi se borimo koliko možemo u vremenu u kome danas živimo. Jubilej od 40. godina je morao i trebao da se obilježi. Zahvalio bih se načelniku Krekiću koji je podržao manifestaciju i omogućio nam da se prikladno zahvalimo igračima i rukovodstvu tadašnje šampionske generacije“, izjavio je Jovan Mišić, predsjednik OK Modriča.

„Večeras sam ponosan kao i onda kada smo bili šampioni Jugoslavije. Ponovo sam se sjetio svega kroz razgovor i druženje sa mojim saigračima. Ovako nešto mogu da organizuju samo dobri ljudi. Sjetili su se da je postojala jedna grupa momaka koja je iz malog grada otišla i pokorila bivšu Jugoslaviju u odbojci“, istakao je Radivoje Milošević, član šampionske ekipe iz 1979. godine.

„Kada sam ugledao dvoranu u Modriči prošla me je jeza. Sjetio sam se te 1979. godine. Bilo nam je drago što je Modriča osvojila titulu baš zato što je iz malog mjesta. Sretan sam što su nas pozvali da dođemo nakon toliko godina. Bilo nam je prelijepo“, izjavio je Velimir Liverić, trener OK „Rijeka“ i igrač OK „Rijeka“ iz 1979. godine.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

2019-09-14 OTVARANJE ODBOJKASKOG TURNIRA

2019-09-14 SVEČANA AKADEMIJA U SKC MODRIČA

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...