Home / NOVOSTI / HRONIKA / Veliki momci velikog srca: Ronioci RK “Vidra” spasili mačku iz nabujala Bosne *(FOTO)

Veliki momci velikog srca: Ronioci RK “Vidra” spasili mačku iz nabujala Bosne *(FOTO)

Danas su ronioci RK “Vidra” iz Modriče spasili mačku iz nabujale rijeke Bosne.

To nam je javio predsjednik ronilačkog kluba Dragan Šarčević i usput poslao i nekoliko fotografija, i evo šta tačno navodi:
–  ” Ispod starog mosta neko je bacio mačku pre nekih 3-4 dana, i danas na dojavu građana članovi našeg ronilačkog kluba uputili su se čamcem u nabujalu rijeku Bosnu, tacnije kod starog mosta gdje smo pronašli prepadnutu i iscrpljenu mačku. Ubacili smo je u čamac i izvukli na obalu, utoplili je, nahranili i našli joj topli dom.”

Možda će naši čitaoci pomisliti otkud ovdje ova vijest jer nije nikakav poseban događaj, ali….
Ovi momci su na poziv savjesnih građana ipak prihvatili se posla da spasu bespomoćnu životinju. Trebalo je pripremiti opremu, čamac, pa natovariti na prikolicu, odvesti, istovariti… i pomučiti se na nabujaloj Bosni. Pa, kad su oni mogli uložiti toliko truda, onda svakako zaslužuju da se to i zabilježi, pa i javno pohvali.
Ali, važno je i pomenuti da ovo nije prvi slučaj da su spašavali bespomoćne i ugrožene životinje. Ne treba podsječati da ronioci RK “Vidra” iz Modriče dobro su poznati u širem okruženju po svom dosadašnjem hrabrom i humanom radu u svakom vremenu i nevremenu, i da ih građani zato posebno poštuju.

To su veliki momci velikog srca.

Autor: Zlatko Huravik / modričainfo
Foto: RK Vidra

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U Modriči počela sezona radnih akcija: “Uzdaj se u se, i u svoje kljuse” *(FOTO)

Danas smo slučajno naišli na radnu akciju u Beogradskoj ulici u naselju MZ Modriča 3, koja je već poznata kao “Trojka” i važi za jednu od najaktivnijih Mjesnih zajednica na ...